FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar haftaya nasıl başladı?

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), haftaya hafif satıcılı yatay bir başlangıç yaptı.

Piyasalar haftaya nasıl başladı?

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun Endeks, 175 puan düşüşle 68.005 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,26 oranında değer kaybetti. Dolar 1.7940 TL'den haftaya başladı.

Artık bu haberi dinlemek de mümkün. Şimdi uygulamayı indir!

FED’in piyasalar üzerinde yaratmış olduğu iyimser havanın sonrasında global piyasalar yeni haftaya yatay bir seyirle başladı.

Yurtiçinde yarın yapılacak Merkez Bankası faiz toplantısında politika faizi ve faiz koridoru ile ilgili vereceği kararların takip edilmesi beklenirken, dışarıda ise Euro ve ABD tarafından gelecek veri akışının bu hafta için piyasaların seyri üzerinde belirleyici olacağı düşünülüyor.

Teknik olarak bakıldığında, İMKB’de bugün 68 bin seviyelerinin korunmaya çalışılacağı belirtiliyor. Bu seviyenin korunması halinde 68.800 seviyeleri ilk hedef konumunda.

68 bin seviyesinin korunamaması halinde ise İMKB’de ilk aşamada 67.500 seviyelerine kadar bir geri çekilme beklenmeli.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

DÖVİZ, PARİTE, ALTIN VE PETROL FİYATLARI
Yaz ayları boyunca 1.78-1.83 arasında gezinen dolar kuru, bu bant aralığındaki seyrini sürdürüyor.

Dolar, serbest piyasada haftaya 1.7940 TL seviyelerinden başladı. Euro'nun satış fiyatı ise 2.3550 TL seviyesinde bulunuyor.

Analistlere göre, serbest piyasa dolar/TL kurunda satışların gelmesi durumunda destek olarak 1.7950, 1.7900, 1.7850 seviyeleri mevcut. Alımlarda ise 1.8000, 1.8040, 1.8150 seviyeleri direnç olacak.

Uluslararası piyasalara baktığımızda, Euro/dolar paritesinde işlemler bu sabah 1,3130 civarında hareket ediyor. Parite, geçtiğimiz haftayı 1.3129'dan kapatmıştı.

Emtia fiyatlarına baktığımızda, en yakın vadeli NYMEX kontratında petrol fiyatı 99.14 dolardan işlem görüyor.

Brent petrolün varili ise 116,79 dolardan satılıyor.

Altının onsu şu dakikalarda 1.775,65 dolardan fiyatlandırılıyor.

DIŞ BORSALAR SATIŞA DÖNDÜ
FED’in yeni parasal genişleme kararının piyasalarda yarattığı ilk çoskunun ardından, global piyasaların yeni haftaya daha sakin bir tonda başlaması bekleniyor.

Bugün Uzakdoğu borsalarından Japonya'da piyasalar kapalı. ABD' de Dow Jones en yakın vadeli kontratları haftaya değer kaybı ile başladı.

Avrupa piyasalarının bugün bir miktar düşüşle açılmaları bekleniyor.

Genişleme kararının gerek ABD ekonomisine gerekse de global büyümeye yönelik etkisine ilişkin tartışmalar, ABD merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Egan-Jones’un, ABD'nin kredi notunu indirmesi ile başladı.

Hafta boyunca Richmond, Dallas, St. Louis, ve Atlanta Fed başkanlarının parasal genişleme konusundaki görüşleri takip edilecek.

Bu hafta Cuma günü ABD'de türev araçlar ve opsiyonların vade sonu. Avrupa tarafında, kurtarma yardımına başvurma konusunda isteksiz davranan İspanya gündemde kalmaya devam edecek.

Perşembe günü ülkede, ECB'nin tahvil alım programı açıklandıktan sonra ilk defa uzun vadeli bir tahvil ihalesi gerçekleştirilecek.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler