Doğal gaz faturalarının zamanında ödenmesi, gaz kesme işlemine maruz kalınmaması açısından büyük önem taşımaktadır. Genel olarak son ödeme günü geçmiş faturalar bu tarihten itibaren 15 gün daha ödenmediğinde doğal gaz kesme işlemi yapılarak gaz akışı durdurulabilmektedir. İnsanların doğal gaz faturalarında yazan terimleri bilmesi, fatura takibi yönünden de önemlidir. Bu noktada en sık araştırılan konulardan biri faturada yer alan tüketim noktası yazısıdır.
Doğal gaz faturası diğer birçok faturada olduğu gibi insanların her ay ödemesi gereken faturalar arasındadır. Bu faturalarda doğal gaz kullanan kişileri alakadar eden pek çok farklı veri mevcuttur. Bu verilerden biri tüketim noktası olarak karşımıza çıkmaktadır.
Doğal gaz faturalarında faturanın gönderildiği hanenin daire numarasına da yer verilmektedir. Bu daire numarası, tüketim noktası yazan alanda bulunmaktadır. Doğal gaz kullanımı hangi abonenin bulunduğu noktada gerçekleştiyse, o nokta tüketim noktası olarak tabir edilmektedir. Bu bilgi haricinde tüketim, düzeltilmiş tüketim, sayacın okunduğu ilk tarih, sayacın okunduğu son tarih, ortalama satış ücreti, tüketilen enerji miktarı, varsa gecikme ücreti gibi bilgiler de yine fatura içeriğinde yazılıdır.
Merkezi ısıtma yöntemleri arasında bulunan doğal gaz sayesinde kış döneminde hane, iş yeri gibi alanlar kolay bir şekilde ısınabilmektedir. Bulunulan ortamın ısınmasının yanı sıra doğal gaz kullanımının sıcak su gibi avantajları da mevcuttur. Gerek ısınma gerekse sıcak su kullanımı sonrasında tüketicilere ödemeleri için doğal gaz faturası hazırlanmaktadır. Bu faturada manası araştırılan bilgilerden biri tüketim noktasıdır.
Tüketim noktası demek, doğal gaz kullanımı için abonelik işlemlerini başlatmış olan kişinin oturduğu daire numarası manasını taşır. Doğal gaz faturasında bu daire numarasının yer alması, doğal gaz harcamasının tam olarak nerede yapıldığını da gösterir.