FİNANS

Durmuş Yılmaz 3 aylık milletvekili maaşını geri veriyor

MHP Uşak Milletvekili Adayı Durmuş Yılmaz 3 aylık peşin ödenen milletvekili maaşını iade ediyor.

Durmuş Yılmaz 3 aylık milletvekili maaşını geri veriyor

MHP Uşak eski Milletvekili Durmuş Yılmaz, yeni AKP iktidarıyla birlikte Türkiye’nin tek partili istikrarsızlık riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Durmuş Yılmaz, 1 Kasım’da bölgesi Uşak’tan vekil seçilemedi.

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre; Yılmaz, AKP’nin içinde iki ayrı ekonomi akımı bulunduğunu, bunlardan ilkinin Babacan, ikincisinin de müdahaleyle faizi düşürerek enflasyonu indireceğini, ekonomiyi canlandıracağını savunan ekip olduğunu söyledi.

Durmuş Yılmaz ,“Cumhurbaşkanı tarafından desteklenen ikinci ekip şimdi etkin olmak istiyor. Eğer başa Babacan geçer ve ikinci ekip müdahaleye devam ederse istikrarsızlık olur. İkinci ekip risk. Ben yine de ekonominin ikinci gruba teslim edilmesinden yanayım. Hiç uygulanmamış görüşlerini hayata geçirsinler ki hep birlikte bir şeyler öğrenelim” dedi.

O ŞANSLI DÖNEM BİTTİ

AKP’nin 2007 yılına kadar ucuz kaynak girişi ve Kemal Derviş programıyla başarılı göründüğünü belirten Yılmaz, ancak artık o şanslı dönemin bittiğini söyledi. AKP’nin yeni dönemde adaletin yanı sıra ranttan reel sektöre geçişi sağlayacak bir program açıklaması gerektiğini, aksi halde istikrar olmayacağını belirten Yılmaz, “Ancak çıkar ilişkileri nedeniyle ranttan vazgeçeceklerini sanmam. İstikrar sağlanamazsa dolar yeniden yükselmeye başlar” dedi.
7 Haziran’da milletvekili olup 1 Kasım’da Meclis dışında kalan Yılmaz 15 Ekim-15 Aralık dönemi için 3 aylık peşin ödenen milletvekili maaşını iade edeceğini söyledi. Yılmaz, “Hak etmediğim parayı niye alayım? 15 Ekim’den 1 Kasım’a kadar olan kısmı helal para. Ama milletvekilliğim düştüğü için geri kalanı hak edilmeyen bir para. Hakkım olmayan kısmını iade edeceğim” şeklinde konuştu. Aylık maaşları 17 bin lira olan milletvekillerine 3 aylık peşin 51 bin lira ödeniyor. 15 Ekim’de 3 aylık maaş alan vekillerin önemli bir kısmı 1 Kasım’da seçilemedi.

Yüzde 49 değil 69 da alsalar istikrar olmaz

Durmuş Yılmaz, AKP’nin tek başına iktidarına piyasaların ilk etapta olumlu tepki verdiğini, ancak eski ayrıştırıcı politikalara devam edilmesi halinde tek partili istikrarsızlık dönemine girileceğini söyledi.
Yılmaz, “Eğer AKP, ötekileştirme, ayrıştırma, nefret, evrensel hukuk sisteminden kopma, duruma göre yasa yapma, insanların üzerine vergi incelemeleri gönderme ve mülkiyet hakkına tecavüz huylarından vazgeçerse Türkiye’ye istikrar gelir. Yoksa değil yüzde 49, yüzde 69 oy alsalar da istikrarı göremeyiz” dedi.

Durmuş Yılmaz Kimdir?

Durmuş Yılmaz, 1947 yılında Uşak’ta doğdu. Lisans eğitimini İngiltere’de The City University London’da tamamlayan Durmuş Yılmaz, 1980 yılında Merkez Bankası Dış Borç Erteleme Servisinde göreve başladı. Durmuş Yılmaz, 1995 yılında Müdür, 1996'da Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2002 yılında İşçi Dövizleri Genel Müdürü olan Yılmaz, 01 Mayıs 2003 tarihinden itibaren Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapıyor. Durmuş Yılmaz’ın Banka Meclisi Üyeliği görevi en son Merkez Bankası’nın 13 Nisan 2006 tarihinde yapılan genel kurulunda uzatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Merkez Bankası kararnamesini 18 Nisan 2006 tarihinde onayladı ve Merkez Bankası Başkanlığı’na, Banka Meclisi Üyesi Durmuş Yılmaz atandı. Merkez Bankası Başkanlığına atanan Durmuş Yılmaz, ”iyi bir teknisyen” olarak biliniyor. Bu özelliği nedeniyle dönemin Piyasalar Genel Müdürü Serdengeçti tarafından Müdür Yardımcısı olarak seçildiği belirtiliyor. Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası çevrelerinde, “insanlarla dostça ve iyi ilişkiler kuruyor, inaçları olan, ancak siyasetle ilgisi olmayan, bunun siyasetini yapmayan, siyasi görüşünü en az hissettirecek bir kişilik” olarak tanımlanıyor. Sakin bir yapıya sahip olan Durmuş Yılmaz’ın, mevcut para politikalarını “disiplin içerisinde” yürütebilecek bir isim olduğu belirtiliyor. Ancak Durmuş Yılmaz’ın, Merkez Bankası içerisinden gelmesine rağmen, Süreyya Serdengeçti ya da Yaman Törüner gibi “atak” bir Merkez Bankası başkanı profili çizmeyebileceğine de dikkat çekiliyor. Görev süresi 18 Nisan 2011 tarihinde biten Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası Başkanlığı görevini Erdem Başçı’ya teslim etti. Durmuş Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı olarak görevlendirilmiştir.

7 Haziran 2015 seçimlerde MHP Uşak 1. sıradan milletvekili adayı oldu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler