FİNANS

Ev kadınları ev sahibi mi olacak? Konutta yeni kredi kampanyası önerisi... 'Altın konut modeli' gündeme geldi: Yüzde 25 peşinat, 15 yıl vade!

Ev kadınlarını ev sahibi yapacak 'Altın konut modeli' önerisi bir anda gündem oldu. Konut piyasasındaki durgunluk ve altın fiyatlarındaki yükselişin 'fırsat' olduğunu savunan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, yastık altı altınları konuta dönüştürmek için dikkat çeken bir öneride bulundu. "Altının çıkış döneminde Türkiye pasifte kalmamalı, bunu kullanmalı" diyen Bahçıvan, ev alacaklar için yüzde 25 peşinat ve 15 yıl vadeli konut kredisini gündeme getirdi, detayları anlattı.

Türkiye bir yandan sıkılaştırma programı çerçevesinde yüksek faizli dönemi yaşarken, diğer yandan da dünya genelinde başlayan ve yavaş yavaş yayılan faiz indirimleri gündemde. Uzmanlar Türkiye'deki faiz indirimlerinin 2025 yılında önce gelmesini beklemezken, gerek konut gerekse otomobil piyasası adeta durmuş durumda. Özellikle konut kredisindeki yüksek faiz nedeniyle vatandaşların ev alması giderek zorlaşırken, bazı bankalar da ise yavaş yavaş faiz indirimleri görülmeye başlandı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler