FİNANS

Faiz dört ayın zirvesinde

Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 9,91 ile son dört ayın zirvesine çıktı.

Faiz dört ayın zirvesinde

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi yükselişe geçti. ABD Merkez Bankasının (Fed) varlık alımlarını azaltmaya karar vermesi ve yurt içinde İstanbul merkezli operasyonun etkisiyle tahvil-bono piyasasında faizler yönünü yukarı çevirdi. Geçen hafta en düşük yüzde 8,84 seviyesini gören gösterge tahvilin bileşik faizi, İstanbul merkezli operasyon sonrasında yükselişe geçerek, haftayı yüzde 9,61 seviyesinden tamamlamıştı. Haftanın ilk işlem gününe yüzde 9,59 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi bu seviyeden gelen satışların etkisi ile son dört ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 9,91'e yükseldi. Gösterge faiz 26 Ağustos'ta yüzde 10,16'yı görmüştü.
'YUKARI YÖNLÜ BASKILAR DEVAM EDEBİLİR'

Varlık alımlarının azaltılmaya devam edilmesi ve dolar likiditesinin azalmasıyla birlikte, sermaye akışına duyarlı para birimlerinin dolar karşısında rekabet edebilmeleri için kademeli olarak değer kaybetmesi gerekeceğini belirten analistler, böylece yurt dışı fonlama ihtiyacı yüksek ülkelerde faizler üzerindeki yukarı yönlü baskının da devam edebileceğini kaydediyor.

'YÜZDE 10 PSİKOLOJİK SEVİYE'

Rhea Portföy Yönetimi Yatırım Komitesi Üyesi Cüneyt Paksoy, "Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 9,5'in üzerinde kaldığı müddetçe ve yüzde 10'u geçtiğinde işin rengi değişebilir. Yüzde 10 psikolojik bir seviye. Bu seviyenin üzerinde kaldığı zaman yüzde 11-12 görülebilir" şeklinde konuştu. İLGİLİ

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler