FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KFC ve Pizza Hut'lar el değiştirdi!

Türkiye'de faaliyet gösteren KFC ve Pizza Hut'ların yeni sahibi Yum! Restaurants International oldu.

KFC ve Pizza Hut'lar el değiştirdi!

Türkiye’deki KFC ve Pizza Hut’ı franchise iş ortağı Süzer Grubu’ndan satın alan Yum! Restaurants International, dünyanın en büyük restoran firması konumunda bulunuyor.

GENEL MÜDÜR ATANDI
Yum! Restaurants International CEO’su Micky Pant, "Bu satın alma, yüksek büyüme hızına ve yüksek getiriye sahip işletmelerdeki mülkiyet payımızı artırmaya yönelik stratejimizi daha da ileri götürüyor" dedi. Pant, 4 yıl boyunca Kanada’da markaların genel müdürlüğünü yürüten Sabir Sami'nin satın almanın ardından Türkiye’deki KFC ve Pizza Hut’ın Ülke Genel Müdürlüğü'ne atandığını söyledi.

Yum! Brands Inc., 125’in üzerinde ülkede faaliyet gösteren 39 bini aşkın sistem restoranı ile dünyanın en büyük restoran firması konumunda bulunuyor. Firmanın restoran markaları olan KFC, Pizza Hut ve Taco Bell tavuk, pizza ve Meksika yemeği kategorilerinde dünyada lider konumda yer alıyor.

Türkiye’de 65 adet KFC 65, 41 adet de Pizza Hut restoranı bulunuyor. Süzer Grubu her iki markayı 1988 yılından bu yana Turkent çatısı altında işletiyordu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler