FİNANS

Nakit ödemeye yüzde 10 indirim, kredi kartına yüzde 20 komisyon! 'Uyanık' esnafın vergi oyununa tek çözüm fiş istemek

Kredi kartı harcamalarındaki artış son aylarda dikkat çekerken, vergiden kaçmak isteyen bazı işletmeler ise vatandaşı nakit ödemeye ikna etmeye çalışıyor. Kredi kartı yerine nakitle ödeme ya da IBAN ile ödeme teklif eden bazı esnaf öyle ki yüzde 10 indirim teklifinde bile bulunuyor. Hatta kredi kartıyla ödemekte ısrar eden müşteriden %10-20 oranında komisyon istiyor. Vatandaşa düşen nakit de ödese fiş talep etmek. Uzmanlar ise 'fiş' uyarısında bulunuyor.

Pos cihazı çalışmıyor ya da arızalı yanıtı son zamanlarda vatandaşların en çok duyduğu şey olmaya başladı. İş yerlerinin görünür yerlerine IBAN numarasını asan işletmeler, son zamanlarda nakit ödemeye yüzde 10 in dirim yapmaya bile başladı. Pazarcı esnafından lokantaya, züccaciyeden konfeksiyona birçok sektörde başvurulan yeni yöntemle vergiden kaçılmaya çalışıyor.

Fiş de kesmeyen bazı işletmeler, belirli bir miktardaki nakit parayı gün sonu aldıkları Z Raporu'nda göstermeyerek vergiden kaçarken; 'indirim' yaparak da müşteriyi nakit ödemeye davet ediyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler