FİNANS

THY satılıyor mu?

THY'nin yüzde 49,12 hissesinin özelleştirilmesi için McKinsey ile danışmanlık sözleşmesi imzalandığı iddia edildi. THY'den cevap gecikmedi.

THY satılıyor mu?

THY'nin yüzde 49,12 hissesinin özelleştirilmesi için McKinsey ile danışmanlık sözleşmesi imzalandığı iddia edildi.
Yüzde 49,12 oranındaki kamu payı özelleştirme kapsam ve programında bulunan THY'de, özelleştirme çalışmalarına yönelik daha önce imzalanan danışmanlık hizmet alım sözleşmesi 3 Mart'ta sona ermişti. THY'nin yüzde 49,12 hissesi ÖİB'in elinde bulunurken, yüzde 50,88 hisse ise halka açık.

THY'nin satış iddiasına yanıt
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile THY'den 'Türk Hava Yolları satılıyor mu" iddialarına yanıt geldi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB)'nın, Türk Hava Yolları sermayesindeki kamu payı ile ilgili olarak idareye yardımcı olması için yeni danışmanlık şirketi belirlediği haberi üzerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi.İşte Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın KAP'a yaptığı açıklama; Bazı basın yayın organlarında Türk Hava Yolları A.O (THY) hisselerinin özelleştirmelerine yönelik (Türk Hava Yolları Satııyor) haberleri yer almaktadır.

THY hisselerinin özelleştirilmesine yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Halihazırda THY'deki kamu payının özelleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yoktur. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklama yapılmıştır. Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri VIII, No: 54 S sayılı "Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar" Tebliği gereğince bilgilerinize arz ederim.

THY'den özelleştirme açıklaması
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB) Türk Hava Yolları (THY) hisselerinin özelleştirilmesine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB) Türk Hava Yolları (THY) hisselerinin özelleştirilmesine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. ÖİB'in Borsa İstanbul'a gönderdiği yazı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı. KAP'ta yer alan açıklamaya göre, bazı basın yayın organlarında THY hisselerinin özelleştirilmesine yönelik (THY satılıyor şeklinde) haberler yer aldığı belirtilerek, THY hisselerinin özelleştirilmesine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Açıklamada halihazırda THY'deki kamu payının özelleştirilmesi ile ilgili bir çalışmanın olmadığı kaydedildi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler