FİNANS

Turkcell'in beklediği haber geldi!

Çukurova Holding'e müjdeli haber!..

Turkcell'in beklediği haber geldi!

Çukurova Holding, Turkcell konusunda ek süre aldı. Privy Council, Çukurova Holding'e Turkcell hisse alımı konusunda ek süre verdi.

Privy Council bugün yaptığı oturumda Çukurova Grubu'nun Altimo'nun elindeki hisseleri satın alması için verilen 60 günlük sürenin uzatılması talebini kabul etti. Privy Council, hisselerin geri alımıiçin süreyi nihai bir tarih vermeden uzattı. Bununla birlikte taraflara, şartlarda değişiklik olması halinde veya 1 Aralık 2013 sonrasında bir nihai tarih belirlenmesi için başvurma imkanı da verildi.

DAVANIN ARKA PLANI
Çukurova, 2005 yılında o zamanki ismiyle Rus Alfa Grubu ile 3,3 milyar dolarlık bir finansman paketi oluştururken, paket kapsamında Alfa dolaylı olarak yüzde 13,22'lik Turkcell hissesini 1,6 milyar dolara satın almıştı. Alfa ayrıca yaklaşık yüzde 13,81'lik Turkcell hissesi üzerine de Çukurova'ya 1,7 milyar dolarlık kredi karşılığında rehin koymuştu.

Çukurova bu paket kapsamında yaklaşık 350 milyon dolarlık borç geri ödedikten sonra, Altimo kalan 1,35 milyar dolarlık borcun geri ödenmesinde Çukurova'nın birden fazla defa temerrüde düştüğünü iddia ederek, tarafların arasındaki sözleşme uyarınca yetkili yer mahkemesi olan British Virgin Adaları'nda davalar açmıştı. Dava temyiz süreci sonrası, nihai kararı verecek olan Privy Council'e taşınmıştı.

Davada Çukurova Grubu rehin konulan yüzde 13.8'lik Turkcell hisselerinin geri almasını talep etmiş ve buna yönelik bir borç geri ödeme planı sunmuştu. Geçtiğimiz Ocak ayında Privy Council hisseleri almak için geri ödeme yapılması gerektiğini söylerken geri ödeme rakamını açıklamayıp nihai kararını ertelemişti. Mahkeme Mart ayında taraflardan daha fazla bilgi ve belge talebinde bulunmuştu.

Mahkeme en son 9 Temmuz gününde Turkcell'in hisselerini geri almak için Alfa Grubu'na 1.56 milyar dolar ödemesine karar vermiş bu ödeme için de 60 günlük süre vermişti. Mahkeme 1 milyar 565 milyon dolarlık rakama 60 günlük süre içinde Libor+yüzde 8 faizin uygulanacağını söylemişti. Bu da Çukurova Grubu borcu ne kadar geç öderse o kadar artacağı anlamına geliyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler