FİNANS

Zam kapıya dayandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerjide artan maliyet baskısını kamuoyuna açıkladı.

Zam kapıya dayandı!

Enerji Bakanı Yıldız, kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerde üretimin düştüğünü, elektriği daha pahalı olan doğalgazdan üretmek zorunda kaldıkları için maliyetin arttığını bildirdi, zam için sinyal verdi

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği toplantıda değerlendirmeler yapan Yıldız, elektrik üretimininyüzde 25’inin hidroelektrik santrallerden (HES)karşılanırken kuraklık nedeniyle bunun yüzde 20'ye kadar düştüğüne dikkat çekti. Yıldız, “Açıkça söylüyorum aradaki farkı doğalgaz ile telafi etmemiz nedeniyle elektrik üretim maliyetlerimiz arttı. Kuraklık kış aylarındaki elektrik üretimini de etkileyecek” dedi.

Yıldız, bu maliyetin elektrik fiyatına yansıtılıp yansıtılmayacağı konusunu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında Hazine ile görüştüklerini, buradan çıkacak sonucun kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi. Yıldız, “Don vurmuş kayısı gibi artan enerji maliyetlerinin de enflasyona etkisi olur. Halen aldığımız fiyatın altında doğalgaz satıyoruz. HES kullanarak maliyeti düşürüyorduk. Şimdi bu etki de azaldı” bilgisini verdi. Bilindiği gibi doğalgaz ayda bir, elektrik ise 3 ayda bir değerlendiriliyor. Buna göre ekimayında elektrik fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı kesin olarak netleşecek.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler