FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emlak Konut GYO, borsada

**Emlak Konut GYO, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) düzenlenen gong töreni ile işlem görmeye başladı.

**

Hisselerin yüzde 25'i işlem görmeye başlayan Emlak Konut GYO, gong töreninin ardından "EKGYO" kodu ve 1.70 TL'lik fiyatla Kurumsal Ürünler pazarında yer aldı. Halka arz sonrası yaklaşık 5.8 milyar TL net aktif değere ulaşan Emlak Konut GYO hisseleri toplam 28 bin 448 yatırımcıya satıldı.

Emlak Konut GYO'nun gong töreninde konuşan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, bugün Emlak Konut GYO ve Do&Co'nun halka arz edildiğini, bu yıl halka arz edilen şirket sayısının 21'e ulaştığını söyledi. Halka arzlardan bu yıl toplam 3.5 milyar TL hasılat elde edildiğini belirten Erkan, ayrıca 14 özel sektör tahvil ve bonosu halka arz edildiğini, buradan da 1 milyar TL'ye yakın hasılat getirdiğini kaydetti.

“EMLAK KONUT GYO İLE 7 BİN YENİ KATILIMCI PİYASAMIZA GİRDİ”
Emlak Konut GYO hisseleri için 1.60 - 2.15 fiyat aralığı ile talep toplanmaya başlandığını ve fiyatın 1.70 ile sonuçlandığını belirten Erkan, toplamda 28 bin 448 yatırımcıya satış yapıldığını açıkladı. Bunların 28 bin 292'sinin yurtiçi bireysel yatırımcı olduğu bilgisin veren Erkan, hisselerin yurt dışı tahsisat oranının ise yüzde 75'e çıkartıldığını kaydederek, şunları söyledi:

“Toplamda 28 bin 448 yatırımcıya satış gerçekleştirilmiş. Gerçekten güzel bir rakam. Memnun edici. Özellikle yeni yatırımcı kazanma açısından başarılı bir halka arz oldu. İlk defa sermaye piyasaları ile tanışan, hisse senedi yatırımcısı olan 2 bin 729 kişi Emlak Konut GYO hissesi satın aldı. Uzun zamandır bakiyesi olup da işlem yapmayan, ancak bu halka arzdan pay alan 4 bin 363 kişide ayrıca sermaye piyasasına yeniden katılım sağlamış oldu. Dolayısı ile ikisini topladığımızda 7 bin yeni katılımcı piyasamıza girmiş oldu."

BU YILIN EN BÜYÜK HALKA ARZI
SPK Başkanı Vedat Akgiray, Emlak GYO halka arzının, bu yılın en büyük halka arzı olduğunu söyledi. Emlak Konut GYO halka arzının önemine dikkat çeken Akgiray, "Bunun ne kadar isabetli bir girişim olduğunu sermaye piyasalarımız daha iyi anlayacak" dedi.

Akgiray, dünyada sırf krediye, klasik bankacılığa dayalı büyüme modellerinin ülkeler, şirket ve dünya için artık geçerli olmadığını, bunun çok riskli olduğunun global ekonomik krizde görüldüğünü söyledi. Sermaye piyasaları ve özellikle hisse senedi piyasalarının önemine vurgu yapan Akgiray, Türkiye, Kore, Brezilya gibi gelişmekte olan ülke piyasalarına önem verilmesi gerektiğini kaydetti.(ANKA)

Express


En Çok Aranan Haberler