FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Finansbank'tan İMKB-30 A Tipi Borsa Fonu

Finansbank'ın, İMKB-30 A Tipi Borsa Yatırım Fonu'nu yatırımcılara sunacağı bildirildi.

Finansbank'tan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından hesaplanmakta ve yayınlanmakta olan İMKB Ulusal-30 Endeksi'ni lisanslayan Finansbank'ın, Sermaye Piyasası Kurulundan (SPK) Borsa yatırım fonu kuruluşu için gereken onayı aldığı belirtildi.

Açıklamada, Finansbank A.Ş. İMKB-30 A Tipi Borsa Yatırım Fonu ile yatırımcıların, Türkiye'de “ilk defa” İMKB endekslerine yine İMKB bünyesinde yatırım yapma şansı bulacağı, İMKB Ulusal 30 Endeksi'nin spot piyasa ve vadeli piyasada aynı anda işlem gören “ilk” endeks olarak yatırımcılara farklı alternatifler sunacağı kaydedildi.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, İMKB'nin dünya borsaları arasında sahip olduğu önemli konumun daha da güçlenmesi için İMKB-30 Borsa Yatırım Fonu'nun önemli bir adım oluşturduğunu belirterek, “Yapmakta olduğumuz düzenlemelerle ve yeni ürünler için hazırlamakta olduğumuz platformlarla İstanbul'un finansal çekim merkezi olmasına ilişkin katkımız artarak sürecektir” ifadesini kullandı.

Takasbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Emin Çatana da Borsa yatırım fonlarının Türkiye sermaye piyasalarına kazandırılmasında Takasbank'ın önemli rolü bulunduğunu kaydederek, yeni ürünler konusunda desteklerini sürdüreceklerini bildirdi.

Finansbank Grup Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Aras ise değişken piyasa koşullarına rağmen piyasaya yeni ürünler sunmaktan mutlu olduklarını, Finansbank'ın, piyasa gelişimine katkıda bulunacak yenilikçi ve yaratıcı ürünleri, hızla değişen yatırım ortamına uygun olarak yatırımcılara sunmayı kendisine hedef edindiğini belirtti.

Finans Portföy Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Rota da Türkiye'nin “ilk” ve dünyanın 6. altın borsa yatırım fonunu yatırımcılara sunduklarını, yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Finans Portföy Yönetimi Genel Müdürü Özgür Güneri'nin verdiği bilgiye göre, Finansbank A.Ş. İMKB-30 A Tipi Borsa Yatırım Fonu'nun SPK'nın iznine bağlı olarak Şubat ayı içerisinde İMKB'de işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler