FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hisseleri hareketlendirecek haberler

Gimsan Gediz İplik Ve Mensucat Sanayi, işçilerinin toplu eylem sonucunda işi bırakarak, şirketin aleyhine dava açmaları neticesinde, Şirket Yönetim Kurulunca alınmış olan kararlar gereği Open End ve Örgü tesislerindeki kullanılmayan makinelerinin tamamına yakınının satış işlemlerinin 15 Haziran 2010 tarihi itibariyle tamamlandığını, Şirketin Banka borcu olan 2.985.500 TL’nin tamamının ödediğini açıkladı.

- Latek Lojistik Ticaret, İstanbul-Ambarlı limanlar bölgesinde kiralanan 67.000 m2 alan üzerinde gümrüksüz depolama sahası, geçici gümrük sahası, kapalı antrepo, boş-dolu konteyner stoklama sahası, konteyner tamir, bakım, yıkama sahası, konteyner iç dolum ve iç boşaltım inşa edilmesi ve işletilmesiyle ilgili olarak yürütülen projenin sahibi bağlı ortaklığı LTK Depolama Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LTK Depolama)'deki yüzde50 olan payının nominal değeri ile diğer ortaklarından alınan yüzde1'lik pay ile yüzde51'e yükseltildiğini açıkladı.

- Mensa Sanai Ticari Mali Yatırımlar, Şirketler grubunun T.Halk Bankası ile sürdürdüğü borç tespit ve yapılandırma görüşmeleri çerçevesinde tüm faizler dahil olmak üzere 57.182.548 Amerikan Doları olarak tespit edilen toplam kredilerinin 18 ay vade içerisinde nakden ve defaten ödenerek tamamen kapatılması hususunda protokol imzalandığı ve buna paralel, şirketin protokole mahsuben toplam 2.007.000 Amerikan Doları tutarında nakden ödeme gerçekleştirdiğini daha önce duyurmuştu. 22-28 Temmuz 2010 tarihleri arasında hakim ortağımız Ulutaş Tekstil'den sağlanan kaynak ile beraber bankaya ilgili protokol çerçevesinde yapılan geri ödeme toplamı 5.342.000 Amerikan Doları’na ulaştığını açıkladı.

- Milpa Ticari Ve Sanai Ürünler, Şirketin Türk Ticaret Kanunu (TTK)'nun 451'inci maddesi ile Kurumlar Vergisi Kanunu (KVK)'nun 18-20'nci maddeleri hükümlerine göre Hürriyet Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Hürpa)'yi devralması suretiyle birleşmesi işlemi ve 50.000.000 TL olan Şirketin kayıtlı sermaye tavanının 100.000.000 TL'ye çıkarılması ile ilgili Esas Sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 8'inci maddesinin tadil edilmesi,Sermaye Piyasası Kurulu'nun 23 Temmuz 2010 tarih ve 21/626 sayılı Kararı ile uygun bulunduğunu açıkladı

- Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Merkez Şube'si aracılığıyla 1 yıl vadeli, yüzde3,80 faizli 3.030.000,00 Amerikan Doları kredi kullanılmasına karar verildiğini açıkladı.

- Alpet, İtalyan ENI ile ortaklık için görüşüyor - Altınbaş Holding'e ait akaryakıt dağıtım şirketi Alpet, İtalyan enerji devi ENI ile ortak projeler için görüşmeler yapıyor. (Dünya Gazetesi)

- Çimsa, atık gazdan elektrik üretecek - Sabancı Holding'in çimento şirketlerinden Çimsa, atık gazlardan elektrik üretecek. Japonya'nın önde gelen kuruluşlarıyla işbirliği yapmak amacıyla Tokyo'daki Marubeni Coorperation şirketinin tesislerinde düzenlenen imza töreninde konuşan Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, "Türkiye'nin en değerli çimento ve beton şirketi olma'' vizyonu ve "beton ve çimento kullanıcılarının uluslararası seviyede iş ortağı olma'' misyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüklerini ve Türkiye ekonomisi için her zaman değer üretmeyi hedeflediklerini belirtti. (Sabah Gazetesi)

- DD Mortgage, 50 milyon liralık tahvil ihraç etti - Konut finansman şirketi DD Mortgage, Akbank yüklenimi ve Ak Yatırım Menkul Değerler aracılığıyla 50 milyon liralık ilk tahvil ihracını gerçekleştirdi. DD Mortgage'dan yapılan yazılı açıklamada, 3 yıl vadeli ve yılda 4 kupon ödemesi bulunan tahvilin dönemsel faizinin sabit yüzde 2,48, yıllık faizinin ise yüzde 10,31 olduğu kaydedildi. (Dünya Gazetesi)

- İş Bankası, Anadolu Sigorta'daki hisse satışı için izni aldı - İş Bankası Anadolu Sigorta'daki yüzde 35.53 hissesinin Milli Reasürans'a satışına ilişkin olarak Hazine'den gerekli izni aldığını duyurdu. İş Bankası’ndan dün akşam KAP'a yapılan açıklamaya göre, satışa konu olan payların nominal tutarı 177.65 milyon liraya denk geliyor. (Dünya Gazetesi)

- Kuveyt Türk'ün yatırım fonu Borsa'ya geliyor - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Yönetim Kurulu, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. B Tipi Altın Borsa Yatırım Fonu katılma belgelerinin 2 Ağustos Pazartesi gününden itibaren Borsada işlem görmeye başlamasını kararlaştırdı. (Dünya Gazetesi)

- Halkbank'ın 6 aylık karı 1.03 milyar TL - Halkbank, yılın ilk yasınında 1 milyar 35 milyon lira net kar sağladığını açıkladı. Halkbank'tan yapılan yazılı açıklamada, Banka'nın nakdi kredilerinin 2010'un ilk altı ayında yüzde 18 artarak 38,3 milyar liralık hacme ulaştığı belirtildi. Yıllık hedefini daha önce yüzde 20 kredi büyümesi olarak belirleyen Halkbank'ın, ilk yarıyıl sonuçları doğrultusunda bu hedefi en az yüzde 25 olacak şekilde revize ettiği kaydedildi. (Dünya Gazetesi)

- Gedik Yatırım hisseleri İMKB'de - Gedik Yatırım hisseleri, İMKB İkinci Ulusal Pazarı'nda işlem görmeye başladı. Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin 21-22 Temmuz 2010 tarihlerinde Borsa Birincil Piyasada halka arz edilen 5 milyon 400 bin lira nominal değerli hisse senetleri, 1,58 lira baz fiyat ve "GEDIK" kodu ile bugünden itibaren İMKB İkinci Ulusal Pazarı'nda işleme açıldı. (Dünya Gazetesi)

- TEDAŞ'a ait taşınmazın satışı onaylandı - Özelleştirme Yüksek Kurulu, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (TEDAŞ) ait Aksaray'daki 70 bin 38 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 7 milyon 100 bin TL peşin bedelle satılmasına onay verdi. (Dünya Gazetesi)

EKONOMİ VE SEKTÖR HABERLERİ
- TMSF 10 taşınmazı satışa çıkaracak - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), muhammen bedelleri toplamı 24 milyon 123 bin 562 lira olan 10 taşınmazı satışa çıkaracak. TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, 4 Ağustos 2010'da gerçekleşecek ihalede ilk açık artırmada alıcı bulamayan taşınmazların, 11 Ağustos 2010'da satışa sunulacağı kaydedildi. (Dünya Gazetesi)

- Tüketici kredileri 610,6 milyon lira arttı - Mevduat bankalarında tüketici kredileri ve kredi kartları tutarı 23 Temmuz tarihi itibarıyla geçen bir haftada, 610,6 milyon lira artarak 145 milyar 803,2 milyon liraya çıktı. (Dünya Gazetesi)

- Sigorta şirketlerinin karı 239,6 milyon liraya geriledi - Küresel ekonomik krizden etkilenen sigorta şirketleri için 2009 yılı parlak bir yıl olmadı. Sigorta, reasürans ve bireysel emeklilik şirketlerinin konsolide teknik karı 2008 yılında 533 milyon lira iken, 2009 sonu itibariyle 239,6 milyon liraya geriledi. (Dünya Gazetesi)

- Turizm geliri yüzde 7,4 arttı - Türkiye, 2010'da turizm açısından geçen yıla kıyasla daha olumlu bir dönem geçiriyor. Yılın ikinci yarısında Türkiye'yi ziyaret eden tatilcilerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2 artarken, turizm geliri de yüzde 7.4'lük artışla 4.55 milyar doları buldu (Dünya Gazetesi)

- MB Başkanı Yılmaz yıl sonuna kadar çıkış stratejisi tamamlanacak - Merkez Bankası kriz döneminde piyasanın elini rahatlatmak için attığı bazı likidite tedbirlerini geri alıyor. Dün yabancı para zorunlu karşılık oranını yüzde 9.5'tan yüzde 10'a çıkartan Merkez Bankası TL'de yüzde 5 olan karşılık oranını değiştirmedi.(Dünya Gazetesi)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler