FİNANS

Yön arayışı içine girdik

İMKB hisse senetlerinde Cuma günü yüzde 2,41 oranında düşüşle 49.790 puandan kapanış gerçekleşti. İşlem hacmi ise 2.733 milyon TL civarında idi. Endeks haftalık bazda yüzde 0,85 oranında değer kaybetti.

Cuma gününe hafif yükselişle 51.266 seviyesinden başlayan endeks seans başlangıcında 51.284 seviyesini test etmesinin ardından gelen satışlarla gevşedi. Gün içinde satış baskısı altında hareket eden endekste en düşük 49.705 seviyesi test edildi. Kapanış ise 5 günden sonra ilk kez 50.000 seviyesinin altında gerçekleşti. Anayasa Mahkemesi’nin bono piyasasına yönelik yabancı işlemlerinde yüzde 0 stopaj kararını iptal ettiğini açıklaması, satış baskısının ana neden olurken, güniçinde beklentilerden kötü gelen GE ve BOFA bilanço sonuçları da piyasalara olumsuz etki yarattı.

Yurt dışında ise olumlu başlayan bilanço döneminde beklenen performansın görülememesi sonrası yaşanan hayal kırıklığı piyasalara satış getirmekte. Bank of America ve General Electric bilançolarının beklentilere göre kötü gelmesi, ABD’de sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranında görülen olumlu rakamların pozitif etkisinin üzerine çıktı. Cuma günü bilanço bazlı hareketler nedeniyle günü ekside kapatan Avrupa ve ABD borsalarından sonra bu sabah da Tokyo borsasında şirket karlılıkları ile ilgili olumsuz haberlerin etkisi ile satışlar görülmekte.

Bugün için İMKB’de hafif satıcılı bir açılış yapılacağını ve gün içinde yurt dışı piyasalara bağlı yön arayışı içinde olunacağını düşünmekteyiz. Endekste ilk etapta 49.700 seviyelerinin destek alınacağını ancak satışların artması durumunda 49.500-49.000 bandında destek arayışının gündeme geleceğini düşünüyoruz, yukarı yönlü hareketlerde ise 50.000 seviyesi ilk hedef direnç bölgesi olarak görülmekte. Bu hafta açıklanacak önemli bilançolar arasında bugün Apple, yarın Coca Cola, Pfizer, Dupont, United Technologies, Çarşamba Boeing, Morgan Stanley ve Wells Fargo, Perşembe 3M, AT&T, Credit Suisse, McDonald's ve Merck, Cuma günü ise Microsoft oluşturmakta. Bu hafta diğer haftalara göre daha sakin olan yurtdışı veri akışında bugün ABD konut inşaatçıları endeksi gelecek. Salı günü ABD Eylül ayı ev başlangıçları, ABD Eylül ayı Üfe verileri, Perşembe günü haftalık işsizlik başvuruları ve öncü göstergeler ve Cuma ise ABD Eylül ayı 2. el ev satışları açıklanacak. Konut verilerinin hepsinde bir önceki rakamlara göre iyileşme bekleniyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler