Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Erdoğan: Faiz oranları enflasyon öngörüsünün neredeyse iki katı, böyle bir çarpıklık olmaz, bunlar düzelecek.
Teknik olarak baktığımızda, kısa vadede düşüş hareketinde olduğunu gördüğümüz altına bu hareketinde ilk olarak 1,252 -1,244 dolar/ons seviyelerinin destek olmasını bekliyoruz.
Olası yükseliş denemelerinde 112,400-112,500 ilk hedeflenecek bant aralığı olabilir
Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta erken faiz indirimine gidebileceği beklentisi, doların Türk lirası karşısında yeni bir rekor kırmasına neden oldu. Bankalararası piyasada dolar bir ara 2,44 TL'yi aştı, haftayı 2,42 TL'den kapattı.
TCMB, "Piyasa hareketleri öngördüğümüz faiz indirim sürecinin temkin düzeyiyle uyumlu değildir" açıklamasında bulundu.
Google geçtiğimiz yılın 4. çeyrek rakamlarını resmen duyurdu.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, dolar kurunun yükselmesinin Türkiye'de faiz indirimi beklentileri üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacağını söyledi.
Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nin 1 mil kuzeyinde bulunan bin dönüm büyüklüğündeki Tavşan Adası, 22 milyon dolara alıcı bekliyor.
ABD'li Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü'nün araç sigortası firmalarının bilgilerinden derlediği rapora göre, trafik kazaları halinde ölüm oranının en düşük olduğu otomobilleri sıralandı.
12 TL ile 400 km gidebilen Türkiye'nin ilk ve tek elektrikli taksisi yollara çıktı.
Cep telefonu teknolojisinin dev firmalarından Nokia'nın Microsoft'a satılması, Finlandiya'da "kıyamet" olarak nitelendiriliyordu. Ancak Nokia'nın eski yöneticileri yeni kurdukları firmalarla teknoloji sektörünü canlı tutuyor.
19 Avrupa ülkesini kapsayan Euro Bölgesi'nde deflasyon hız kazandı. Ocak ayında bölgedeki fiyatlar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 oranında düştü.
2,44'ü aşarak rekor tazeleyen dolar kuru, Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra 2,43'ün altına inmişti. Ancak kısa süre sonra yeniden zirve yaptı ve 2.45'e dayandı.
Banka faiz oranlarını iki puan düşürdü. Politika faizi yüzde 15'e indirildi. Kararın açıklanmasının ardından Rus rublesi, Amerikan doları karşısında değer kaybetti.
Lastik-İş Sendikası ile Kocaeli ve Sakarya'daki lastik fabrikaları arasında taşeron işçilerin kadroya alınması için yürütülen görüşmeler sonucu 1250 işçi kadroya alındı, en düşük maaş 1750 lira oldu