Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
DEİK Türkiye – Ukrayna İş Konseyi Başkanı Rasim Pekmezci: - “Yerel paralar ile ticaret hayata geçirildiğinde iş birlikleri ve toplam ticaret hacimleri tüm sektörlerde hızla artacak. Ukrayna’yı ve Ukrayna’nın teknoloji altyapısını çok iyi analiz etmeliyiz. Serbest Ticaret Anlaşması konusunda çalışmalarımızı sürdürürken, bunlara paralel yeni hedefler ve stratejileri de geliştirmeliyiz” - “Ukrayna-AB STA'sı akabinde Türkiye-Ukrayna STA’sı daha çok önem kazandı, vergi imtiyazlarını alan Avrupalı tedarikçiler Ukrayna pazarında daha dominant ve rekabetçi konuma geçti” - “Ukrayna ile Türkiye’nin ortaklaşa gerçekleştireceği ve içerisinde bürokratik engellerin bulunmadığı Türk-Ukrayna Organize Sanayi Bölgeleri ile karşılıklı sanayi yatırımlarımızın artamamasındaki engelleri aşabileceğiz”
Türkiye'nin yaş meyve ve sebze ihracatı, yılın ilk aylarındaki kötü hava koşullarının etkisiyle düşen rekolteden dolayı "fren" yaptı - Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektörü Kurulu Başkanı Ali Kavak: - "Binbir çabayla kazanılan pazarların rekolte düşüşü nedeniyle kaybedilmemesi için devletin desteğine her yıldan fazla ihtiyacımız var. Hükümetimizden bu anlamda destek talep ediyoruz"
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye genelinde 7 ayda bir milyon 99 bin 430 adet gayrimenkul el değiştirirken, bu satışlardan 4 milyar 465 milyon lira tapu harcı elde edildi - Satılan 1,1 milyon gayrimenkulün yanı sıra tapuda gerçekleştirilen 5,3 milyon işlemden elde edilen tapu harcı geliri de 4 milyar 779 milyon liraya ulaştı
Arabanın arkasına takarak istenilen her alana yerleşme imkanı sağlayan "tiny house" (küçük ev) ABD, Kanada, Yeni Zelanda ve Avrupa'nın ardından Türkiye'de de ilgi görmeye başladı - Casa Lokomotif'in kurucusu Yüksek Mimar Pelin Düştegör: - "Küçük ev sahipleri, imarlı alanlar dışında imarsız alanlar, zeytin bahçeleri, sit alanları ve kamp alanlarında da özgürlük getiren, çevre dostu, doğayla iç içe ve mobil bir yaşama sahip olabiliyor" - "Evlere kasko yaptırmak ve firmaların anlaştığı bankalardan kredi almak mümkün" - Saly Karavan'ın endüstri ürünleri tasarımcısı Merve Başoğlu: - "Küçük evler müşterilere ev konforunu her yere taşıma imkanı veriyor" - "Karavan ruhsatı ve plakaya sahip evlerin motoru olmadığı için herhangi bir vergi ödemesi de yok"
Borsa İstanbul, bu hafta yatırımcısına ortalama yüzde 2,4 kazandırırken, yeni haftada TCMB ve ECB faiz kararları piyasaların odağında yer alacak - Analistler, beklentilerden iyi gelen büyüme ve enflasyon verisinin TCMB'nin faiz indirimine devam edeceği beklentilerini artırmasıyla Türk lirası varlıkların pozitif seyrettiğini kaydetti - 12 Eylül'de TCMB ve ECB, 18 Eylül'de ABD Merkez Bankası, 19 Eylül'de de Japonya ve İngiltere Merkez Bankasının faiz kararları takip edilecek - Turkish Yatırım Araştırma Bölüm Başkanı Baki Atılal: - "BIST 100 endeksinde yükseliş eğiliminin devam etmesi için 100.500 üzerinde kalıcılık sağlanması gerekiyor" - "Kısa vadede TCMB, Avrupa Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası'nın kararları ile Brexit gelişmeleri gündemin odağında yer alacak" - "Yıl sonu yüzde 13,5’lik enflasyon beklentimiz dahilinde eylül toplantısında TCMB’den 300 baz puanlık indirim beklemekteyiz"
Küresel altın yatırım fonlarının altın varlıkları ağustosta aylık 122,3 ton artarak 2 bin 733 tona ulaştı - ABD'de altın fonlarına, yıl başından bu yana toplam 7,4 milyar dolarlık para akışı oldu - Yıl başından bu yana küresel altın fonları 292,2 ton altın aldı - Fon bazında ağustosta en çok alımını 54,9 tonla ABD'li SPDR Gold Shares yatırım fonu yaptı
Orman Genel Müdürlüğü zararlı organizmalarla biyolojik mücadele kapsamında bugüne kadar laboratuvar ortamında ürettiği yaklaşık 14,5 milyon faydalı ve yırtıcı böceği ormanlara bıraktı - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: - "Ormanlara zarar veren organizmalara karşı kimyasal mücadeleyi terk ettik, bunun yerine biyolojik, biyoteknik ve mekanik mücadeleye ağırlık verdik”
Yatırımcı rehberi (5)
Yatırımcı rehberi (7)
İçişleri Bakanlığınca 100 kaymakam adayı alımı için 9 Kasım 2019'da Ankara'da sınav yapılacak. Kaymakam adaylığı sınav ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
NKÜ Teknopark'ta faaliyet gösteren bir firma, binaların ısıtma-soğutma sistemleri, güneş enerji sistemleri, ısıtma kazanlarında ve kombilerde kullanılan, tasarım ve üretimini kendilerinin yaptığı sirkülasyon pompasını Alman bir firma üzerinden yaklaşık 50 Avrupa ülkesine ihraç ediyor - Promote Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Firması Teknik Müdürü Serkan Türkoğlu: - "Bu ürün Almanya üzerinden İngiltere, Fransa ve İspanya gibi birçok Avrupa ülkesine dağılıyor. Ürünlerimizin yıllık ihracat payı 2-3 milyon avro"
LPG ihtisas gümrüğü uygulaması
Zorunlu deprem sigortası asgari prim tutarları artırıldı. Asgari prim tutarları, risk bölgesine göre 40 ila 110 lira arasında değişen miktarlara yükseldi. Mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 215 bin liraya çıktı.
Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri
Kanada, kanola ithalatını yasaklayan Çin’i, Dünya Ticaret Örgütü’ne şikayet etti