Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
ASO Başkanı Nurettin Özdebir: - "Enflasyonda kalıcı düşüşün sağlanması için gıda enflasyonuna odaklanılması, milli bir tarım politikası ile tarım ve hayvancılıkta yapısal reformların uygulamaya konulması gerekiyor"
Hepsiburada, sınırlı stoklarla olan Fiat Egea Sedan Easy 1.4 Fire 95 HP benzinli ve manuel otomobillerin satışına başladı
Elektrikte kapasite taşımasına ilişkin taslak görüşe açıldı
Dünyanın en kaliteli inciri olarak kabul edilen ve İngiliz Kraliyet ailesinin mutfağına kadar giren 'Bursa siyahı'nda hasada başlayan üreticiler, hava şartlarının iyi olmasının da etkisiyle yüksek rekolte bekliyor. Kentteki siyah incirin yaklaşık yüzde 50'sinin üretiminin sağlandığı Çağlayan köyü, hasat zamanı doğu illerinden fazla göç alıyor. 1400 nüfuslu köyde nüfus, hasat zamanı gelen mevsimlik işçilerle 3 katına çıkıyor.
Elazığ'da asırlardır geleneksel yöntemlerle üzümün olgunlaşmamış halinden üretilen ancak zamanla unutulmaya yüz tutan koruk suyu, "Koruktan Gelen Şifa Projesi"yle kadınlar tarafından seri üretimi gerçekleştirilerek sofralara ulaştırılıyor - İl Tarım ve Orman Müdürü Karahan: - "İnşallah şifa kaynağı koruk suyunu Türkiye'deki bütün sofralara Elazığ'dan ulaştıracağız"
Bilecik'te ürün çeşitliliği dolayısıyla "Marmara'nın Antalyası" olarak nitelendirilen Osmaneli ilçesinde 20 bin dekar alanda şeftali üreten çiftçiler, bu sezon iyi gelir elde etmeyi umut ediyor - Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin: - "Burada çevre kirliliği yok çünkü tek bir sanayi kuruluşu yok. Bu anlamda ülke genelinde aroması en güzel şeftali bizde üretiliyor" - Çiftçilerden Recep Sert: - "Ürünün yüzde 80'ini Marmara Bölgesi'ne veriyoruz. Kaliteli ürünümüzü daha iyi fiyata satmak istiyoruz"
Borsa İstanbul'da işlem gören ana sektör endeksleri arasında hizmetler sektörüne dahil şirketlerin karı, 2019 yılının ilk yarısında 2018'in aynı dönemine göre yüzde 235,15 arttı -Geçen yılın ilk yarısında 135 milyon 528 bin 951 lira zarar eden elektrik sektörüne dahil şirketler, bu yılın aynı döneminde 98 milyon 867 bin 775 lira kar elde etti
Tütün şirketi Philip Morris ve Marlboro üreticisi Altria, 10 yıldan fazla süren ayrılıktan sonra yeniden bir araya gelmek için görüşmelere başladı.
Kenya’da kullanılan milyonlarca plastik poşetin çevreye verdiği zarar dolayısıyla hükümetin iki yıl önce aldığı plastik poşet kullanımını, üretimini ve dağıtımını yasaklaması üzerine Kenya’da ğlastik poşet kullanımı yüzde 80 azaldı. Kenya Ulusal Çevre Yönetim Otoritesi (NEMA), ülkedeki sığırların yüzde 50’sinden fazlasının midesinde plastik poşet bulduğunu açıklayarak poşetlerin verdiği zararı doğrulamıştı.
İTÜ Gıda Mühendisliği öğrencisi ve PİN Global Gıda Kurucusu Barış Konca: - "Girişimimizi Amerika'ya açmak en büyük hayalimiz. Amerika’da fonksiyonel içecek sektörü çok gelişmiş ve tüketiciler daha bilinçli. Ürünümüz fiyat-performans anlamında rakiplerine göre çok avantajlı." - "İnsanların hiç olmadığı kadar 'zinde kalmaya' ihtiyacı var. İnsanlar, bu ihtiyaçlarını gidermek adına sağlığa zararlı yüksek şekerli, kalorili ve farklı bileşenler içeren ürünleri tüketmek zorunda kaldı. Biz bu ihtiyacı giderecek sağlıklı bir içecek ürettik" - "İçeceğe Avrupa ülkelerinden büyük talep var. Son olarak İngiltere'den bir şirketle sözleşme imzaladık ve yakın zamanda ilk ihracatımızı gerçekleştireceğiz"
TCMB'den repo ihalesi
Ege Bölgesi'nin ilk teknoparkı olan ve 600 milyon liralık ciro, 60 milyon dolarlık ihracat seviyesine ulaşan Teknopark İzmir, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesiyle teknoloji ve yenilik kabiliyetinin artırılması hedefine katkı sağlıyor - Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı ve İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran: - "Bilgi temelli yüksek teknolojinin elde edilmesiyle yükte hafif, pahada ağır ürünlerin elde edildiği bir teknopark olarak faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz" - "Son 8 ayda tam zamanlı Ar-Ge personelimizin sayısı yüzde 15 arttı"
Merkez Bankasının resmi rezerv varlıkları, temmuz ayında 99,4 milyar dolara yükseldi.
Okul kantinlerinde satılacak gıdaların üzerinde "Okul Gıdası" logosunun yer almasına 16 Eylül itibarıyla başlanması öngörülürken, kantin işletmecileri uygulamanın yeniden düzenlenmesini talep etti - Türkiye Kantinciler Güç Birliği Platformu Sözcüsü ve Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin: - "Kantinde satışı yapılamayan gıdalar, okulun çevresinde yer alan belirli mesafedeki bakkal, fast food işletmesi ve büfelerde de satılmamalı. Bu ürünlerin, söz konusu işletmelerde satışına sınırlama getirilmeli"