Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Türkiye'nin ilk süpersonik jet eğitim uçağı projesi Hürjet için kritik olan "Ön Tasarım Gözden Geçirme" aşaması başarıyla tamamlandı. Hürjet'in, 2020 yazında kritik tasarımının tamamlanması, Aralık 2021'de prototipinin hangardan çıkarılması ve 2022 yazında ilk uçuşa hazır hale getirilmesi hedefleniyor.
QNB Finansbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, banka 60 aya varan vade seçenekleri ile günde 15 TL'den başlayan taksitlerle 15 bin TL bayrama özel ihtiyaç kredisi veriyor
TCMB repo ihalesiyle piyasaya yaklaşık 11 milyar lira verdi
Suçluların yasa dışı faaliyetler için kripto paraları değil açık ara farkla klasik kağıt paraları tercih ettikleri bildirildi.
Döviz kurları
Şanlıurfa'da 2014 yılında başlanan "Harran Ovası'nda Gece Sulama Projesi" kapsamında gece sulaması yapılan tarlalarda suda tasarruf, üründe ise verim artışı gerçekleşti - Gece sulaması sayesinde en yüksek verim artışı yüzde 50 ile pamukta yaşandı - Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Akça: - "Cullap bölgesinde yaptığımız denemelerde verim pamukta dekarda 500 kilogramdan 750 kilograma kadar çıktı. Genel üretimde ise ortalama yüzde 15 artış yaşandı"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca, 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2’nci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda dolgu çalışmaları sürüyor. 150 kamyon ve 2 hafriyat gemisi ile gece-gündüz aralıksız malzeme taşınan projenin yüzde 35’i tamamlanırken, gelecek ay havalimanı üst yapı inşaatı ihaleye çıkarılacak.
AA Finans'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 25 Temmuz Perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin anketine katılan ekonomistler, faizlerde 250 baz puan indirim bekliyor.
BIST 100 endeksi, geçen hafta yaklaşık yüzde 5 değer kazanarak 101.849 puanla 18 haftanın en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirirken, analistler 100.000 üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yeni hedefin 106.000 seviyesi olacağını kaydetti - ABD ve Avrupa'da genel olarak tahminlerin altında kalan makroekonomik göstergeler, gelişmiş ülke merkez bankalarının genişlemeci para politikalarına hız vereceği beklentilerini artırarak Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülke varlıklarını pozitif etkiledi - Bu hafta, yarından itibaren veri gündeminin hareketleneceğine dikkati çeken analistler, perşembe günü TCMB ve ECB'nin faiz kararının ise yatırımcıların odağında yer aldığını ifade etti - TCMB'nin perşembe günü gerçekleştireceği, Murat Uysal başkanlığındaki ilk Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 250 baz puan indirmesi bekleniyor
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile İstanbul Valiliği ortaklığında ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) koordinatörlüğünde uygulamaya alınan ve Ağustos 2020’ye kadar sürecek "Level Up Projesi" ile mavi yakalı çalışanların, geleceğin dijital dünyasına bugünden hazırlanması hedefleniyor.
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı'nca, 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2’nci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda dolgu çalışmaları sürüyor. 150 kamyon ve 2 hafriyat gemisi ile gece-gündüz aralıksız malzeme taşınan projenin yüzde 35’i tamamlanırken, gelecek ay havalimanı üst yapı inşaatı ihaleye çıkarılacak. Rize'nin Pazar ilçesi Yeşilköy’de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca, 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 3 Nisan 2017 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektarlık alanda 88,5 milyon ton taş kullanılacak.
ASELSAN tarafından üretilen yerli ve milli 5G uyumlu 4,5G mobil iletişim antenleri Turkcell'in şebekelerinde hizmet sunmaya başladı - Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin: - "Turkcell'in girişimleriyle geliştirilmeye başlayan, değişen teknik ve teknolojik ihtiyaçlarımız doğrultusunda ASELSAN'ın ürettiği antenleri canlı şebekemizde kullanmaya başladık" - ASELSAN Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Sektör Başkanı Bayram Gençcan: - "Bugün, Ekim 2018'de Turkcell ile birlikte başladığımız 'Yerli 4,5G Baz İstasyonu Anteni Üretim' projemizin ürünlerinin canlı şebekelerde kullanımına başlanıyor"
Türkiye'nin ilk süpersonik jet eğitim uçağı projesi Hürjet için kritik olan "Ön Tasarım Gözden Geçirme" aşaması başarıyla tamamlandı - Hürjet'in, 2020 yazında kritik tasarımının tamamlanması, Aralık 2021'de prototipinin hangardan çıkarılması ve 2022 yazında ilk uçuşa hazır hale getirilmesi hedefleniyor
Dicle EDAŞ ekipleri olumsuz hava koşullarında görev başında
Türkiye 25 Temmuz’da açıklanacak faiz kararına kilitlenmiş durumda. Beklenti; faizde büyük oranda indirim yapılması yönünde.