Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
TCMB'den repo ihalesi
Varlık barışı uygulaması için başvuru süreci başladı. Yurt dışındaki varlıklar, 31 Aralık 2019 tarihine kadar Türkiye'deki banka veya aracı kurumlara bildirilecek.
Dizayn Pack Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çiftçioğlu: - "ABD'de fabrika yatırımı fizibilitesi üzerinde netleştik. Orada bir ofis açtık ve yakalayacağımız ciro hedefi koyduk. Bu hedefe ulaştığımızda ileri uydu fabrika açacağız. Ana üretim Türkiye'de olacak ve buradan ABD'ye gidecek. Acil üretimler ABD'de olacak. Türkiye'den ABD ve Kanada'ya ciddi bir mal satışımız olacak" - "Ambalaj mühendisliği bölümü bu sene İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesinde yüksek lisans programı olarak okutulacak. Mühendislik lisansı okuyanlar, ambalaj mühendisliği alanında yüksek lisans yapabilecek"
Dünyada ortalama genişbant indirme hızı, haziranda 2018'in aynı dönemine göre yüzde 28,5 artarak 59,45 megabite yükseldi - Dünya ortalamasıyla 1 GB büyüklüğündeki bir dosya, 2,5 dakika içerisinde indirilebiliyor - Söz konusu dönemde Türkiye'nin ortalama genişbant indirme hızı, yüzde 23,3 artışla 20,64 megabite yükselirken, Türkiye'nin ortalama indirme hızı ile 1 GB boyutundaki bir dosyayı indirmek 6 dakika 56 saniye sürüyor
Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank konut kredilerinde vadeleri 120 aydan 180 aya çıkardı - Kamu bankalarının konut kredi faiz oranlarını yüzde 0,99'a çekmesi ve vadeyi 15 yıla çıkarması kira öder gibi ev sahibi olmanın yolunu açacak - 180 ay vade 0,99 faiz oranı ile 250 bin TL konut kredisi kullanan tüketicinin aylık taksit tutarı 2 bin 980 TL olacak
Türkiye'de kişi başı tasarruf miktarı ilk yarıda 15 bin 778 liraya ulaşırken, bu da geçen yılın aynı dönemine göre vatandaşın tasarrufunun 3 bin 115 lira arttığını ortaya koydu - Nüfusu 82 milyonu aşan Türkiye'de, ilk yarı itibarıyla 1 trilyon 293,8 milyar liralık tasarruf mevduatı toplandı - İstanbul'da kişi başına düşen tasarruf miktarı, ocak-haziran döneminde 37 bin liraya dayandı - En az tasarruf edilen kent olan Muş'ta, ilk yarıda vatandaş ortalama 2 bin lira kenara ayırdı
Avrupa borsaları
Yılın ilk yarısında yabancılara konut satışı 2018'in aynı dönemine göre yüzde 69 artarak 19 bin 952'ye yükselirken, yabancılara satışın toplam içindeki payı yüzde 3,94 olarak gerçekleşti - Yabancıların toplam satış içerisindeki payı 6 yılda yaklaşık 4 kat artarak yüzde 1,05'ten 3,94'e çıktı - Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş: - "Türkiye son yıllarda hayata geçirilen düzenlemeler ve döviz kurunun da etkisiyle yabancılar için hedef pazarlar arasına girdi"
Ocak-haziran döneminde 313 bin 213 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı, 134 bin 373 taşıtın trafikten kaydı silindi, böylece trafikteki toplam taşıt sayısı 178 bin 840 arttı - Trafiğe kayıtlı araç sayısı, haziran sonu itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,61 artarak 23 milyon 44 bin 761 oldu
Niğde'de yerli üzüm çeşidi fidanların deneme dikimi yapıldı
Gram altın 258,4 lira, çeyrek altın 423 lira ve Cumhuriyet altını 1.725 liradan işlem görüyor
ABD Başkanı Donald Trump 1 Eylül tarihinden itibaren Çin’den ithal edilen 300 milyar dolarlık ürüne yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulanacağını ve bu ek gümrük vergilerinin yüzde 25 düzeyine çıkartılabileceğini söyledi ve Çin ile bir ticaret anlaşması imzalanana dek “Çin’i vergiye boğacaklarını” duyurdu.
Kurban Bayramına sayılı günler kala bıçakçılarda yoğun mesailer harcanırken vatandaşlar bileme işlerini son güne bırakmamaları konusunda uyarılıyor.
Banka, tutarı 500 bine kadar olan konut kredilerine yönelik faiz oranlarını, azami 180 ay vade için yüzde 1'in altına çekerek aylık yüzde 0,99 olarak belirledi - Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan: - "Ekonomik ortamdaki olumlu koşullar altında, yurt içinde yaşanan canlılığı ve piyasa ihtiyaçlarını yine karşılıksız bırakmadık. Faiz indirimiyle birlikte müşterilerimize en uygun koşullarda finansman desteği sunmaktan memnuniyet duyuyoruz"
Varlık barışı uygulaması için başvuru süreci başladı. Yurt dışındaki varlıklar, 31 Aralık 2019 tarihine kadar Türkiye'deki banka veya aracı kurumlara bildirilecek - Varlıkların, bildirimin yapıldığı tarihten itibaren üç ay içinde Türkiye'ye getirilmesi veya buradaki banka ya da aracı kurumlarda açılacak bir hesaba transfer edilmesi gerekecek