Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Yaklaşık 20 milyon kiracıyı ilgilendiren zam oranı belli oldu. Buna göre, 1000 liralık kira 1237 liraya kadar çıkabilecek. Yıllıkta ek maliyet 2848 lira oluyor. Yeni ekonomi Programı’nda (YEP), kira artışında yeni düzenleme bekleniyor. Düzenleme de ÜFE yerine TÜFE’ye endeksleneceği yer almıştı.
ANTALYA'da 5'incisi düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, “Teknoparklarda 40 bine yakın proje var.
Avrupa borsaları
Türkiye'den yılın 10 ayında yapılan yaklaşık 1,3 milyar dolarlık fındık ihracatının yüzde 38'i Trabzon'daki firmalar tarafından gerçekleştirildi
Ekimde yaklaşık yüzde 10 değer kaybeden Brent petrolün varil fiyatı, İran'a yaptırımların başlamasına karşın kasımın ilk haftasında 71 dolar sınırına kadar geriledi - Enerjide dışa bağımlı olan Türkiye ekonomisine ilişkin makroekonomik verilerin, petrol fiyatlarının seyrinden güçlü bir şekilde etkilendiği, en önemli pozitif etkilerin bütçe gelir ve gider kalemleri ile ödemeler dengesi tarafında görüleceği belirtiliyor - İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin: - "Trump, olası enflasyon baskısını, küresel petrol fiyatlarını gevşeterek ve Amerikan halkına makul fiyattan akaryakıt satılmasının imkanlarını oluşturarak dengelemeye çalışıyor" - Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Ekonomi Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Halis Kıral: - "Petrol fiyatlarındaki düşüş eğiliminin sürmesi durumunda merkezi yönetim bütçesinde olumlu etkileri izlenebilecektir" -"Türkiye'nin, cari açığının sürdürülebilir hale gelebilmesi ve dış kırılganlıklarını azaltması için enerjide yerli kaynaklara yönelmesi bir zorunluluktur"
Perşembe ilçesinde 10 yıl önce kurulan gümüş takı atölyesinde üretilen yüzük, saat, kolye, küpe ve bileklikler, Çin, Hindistan ve Tayland'a ihraç ediliyor - İşletmeci Metin Aydın: - "Ülkemizin daha da kalkınması için daha fazla ülkeye ihracat yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun için yoğun şekilde çalışmalarımız sürüyor"
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, ekim ayında en fazla reel getiri devlet iç borçlanma senetlerinden (DİBS) sağlandı.
Odeabank’ın üst düzey yönetiminde yer alan Mehmet Gökmen Uçar, Alpaslan Yurdagül ve Yalçın Avcı’nın sorumluluk alanlarında değişikliğe gidildi. Odeabank’ta Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Gökmen Uçar, Finans, Finansal Kontrol ve Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu. Finansal Kurumlar ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Yurdagül, Genel Müdür Vekili ve Kredi Tahsis’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Yönetim Kurulu kararı ile Kurumsal ve Ticari İşkolu ile KOBİ Bankacılığı İşkolu “Ticari Bankacılık” adı altında birleştirildi. Yalçın Avcı, Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına getirildi.
KARS Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Turizm İşletmecisi Halit Özer, son yıllarda çok büyük ilgi gören Doğu Ekspresi konusunda esnafa çağrıda bulundu.
TCMB'den repo ihalesi
TCMB döviz depo ihalesinde teklif 85 milyon dolar
TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener: - "20 ülkede yatırımlarımız bulunuyor. Gelecek dönemde Balkanlar ve Afrika'da yatırıma ağırlık vereceğiz" - "Türkiye, dünyadaki en genç havalimanlarına sahip. Bu nedenle havalimanı işletmeciliğinde, dünyadaki havalimanlarıyla başa baş gidiyor"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları rüzgar enerjisi (YEKA RES-2) kapsamında gerçekleştireceği 4 ayrı ihale için seçilen bölgeler "yüksek rüzgar sınıfı" bölgeleri arasında yer alıyor - Yaklaşık bir milyar dolar yatırımla kurulacak toplam bin megavatlık santrallerin 250'şer megavat halinde ihale edilmesiyle, orta ölçekli yatırımcının da ihalelere katılması ve projelerin hem daha hızlı hayata geçirilmesi hem de daha kolay finanse edilebilmesi amaçlanıyor - Kilovatsaat başı tavan fiyatın 5,5 dolar/centten açılacağı ihaleleri kazanan firma veya firmaların ilk 24 ay sonunda ön lisans başvurusu yapması, takip eden en fazla 36 ay içinde de elektrik üretimine başlaması gerekecek
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'çoklu doğum'la karşılaşan ailelerle ilgili " 0-2 yaş aralığında çocuk başına aylık 150 lira ödeme yapacağız" açıklamasında bulundu.
Denizbank AŞ'nin doğrudan ve bankanın kontrolü altındaki şirketlerin dolaylı kontrolünün Emirates NBD Bank PJSC tarafından devralınması için Rekabet Kuruluna başvuruldu