Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
DÜNYANIN en büyük varlık yönetim firması BlackRock’ın CEO’su Larry King, ABD dolarının küresel rezerv para statüsünün sonsuza kadar sürmeyeceğini söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, 'Cari açıkta düşüş trendi böyle devam ederse yıl sonunda sürpriz rakamlar görebiliriz' dedi.
Kuru incirin kilogramı 12-22,80 liradan işlem gördü
SÜT üretiminde Türkiye’nin ilk üç ili arasında yer alan Balıkesir’de, üretici birlikleri ve çiftçilerden çiğ süt toplayan bazı şirketlerin konkordato ilan etmesi üreticileri zora soktu.
Birçok alanda faaliyet gösteren Açık Grup şirketlerinden olan CES İleri Kompozit ve Savunma Teknolojileri A.Ş., Güney Afrikalı küresel havacılık savunma şirketlerinden Paramount Group ile işbirliğine imza atarak “FLASH(Helikopterler için Çok Maksatlı Silah, Sensör ve Koruma Sistemi)” projesine katıldı.
SEİS Başkan Yardımcısı Levent Mete Özgürbüz: - "Sağlık sektörü büyük yatırımlar içeriyor. Firmaların kendi öz sermayeleriyle bu yatırımların altından kalkması mümkün değil" - "Dolayısıyla sektör, özel ya da başka türdeki fonlarla desteklenebilir. Bu fonlamanın da piyasa koşullarına uygun şekilde yapılması gerekiyor"
SİVAS'ta 4 Eylül Sanayi Sitesi içerisinde bulunan Ali Tükek'e (70) ait atölyede günde 350 baston üretiliyor.
Yaklaşık 20 milyon kiracıyı ilgilendiren zam oranı belli oldu. Buna göre, 1000 liralık kira 1237 liraya kadar çıkabilecek. Yıllıkta ek maliyet 2848 lira oluyor. Yeni ekonomi Programı’nda (YEP), kira artışında yeni düzenleme bekleniyor. Düzenleme de ÜFE yerine TÜFE’ye endeksleneceği yer almıştı.
ANTALYA'da 5'incisi düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, “Teknoparklarda 40 bine yakın proje var.
Avrupa borsaları
Türkiye'den yılın 10 ayında yapılan yaklaşık 1,3 milyar dolarlık fındık ihracatının yüzde 38'i Trabzon'daki firmalar tarafından gerçekleştirildi
Ekimde yaklaşık yüzde 10 değer kaybeden Brent petrolün varil fiyatı, İran'a yaptırımların başlamasına karşın kasımın ilk haftasında 71 dolar sınırına kadar geriledi - Enerjide dışa bağımlı olan Türkiye ekonomisine ilişkin makroekonomik verilerin, petrol fiyatlarının seyrinden güçlü bir şekilde etkilendiği, en önemli pozitif etkilerin bütçe gelir ve gider kalemleri ile ödemeler dengesi tarafında görüleceği belirtiliyor - İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin: - "Trump, olası enflasyon baskısını, küresel petrol fiyatlarını gevşeterek ve Amerikan halkına makul fiyattan akaryakıt satılmasının imkanlarını oluşturarak dengelemeye çalışıyor" - Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Ekonomi Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Halis Kıral: - "Petrol fiyatlarındaki düşüş eğiliminin sürmesi durumunda merkezi yönetim bütçesinde olumlu etkileri izlenebilecektir" -"Türkiye'nin, cari açığının sürdürülebilir hale gelebilmesi ve dış kırılganlıklarını azaltması için enerjide yerli kaynaklara yönelmesi bir zorunluluktur"
Perşembe ilçesinde 10 yıl önce kurulan gümüş takı atölyesinde üretilen yüzük, saat, kolye, küpe ve bileklikler, Çin, Hindistan ve Tayland'a ihraç ediliyor - İşletmeci Metin Aydın: - "Ülkemizin daha da kalkınması için daha fazla ülkeye ihracat yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun için yoğun şekilde çalışmalarımız sürüyor"
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, ekim ayında en fazla reel getiri devlet iç borçlanma senetlerinden (DİBS) sağlandı.
Odeabank’ın üst düzey yönetiminde yer alan Mehmet Gökmen Uçar, Alpaslan Yurdagül ve Yalçın Avcı’nın sorumluluk alanlarında değişikliğe gidildi. Odeabank’ta Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Gökmen Uçar, Finans, Finansal Kontrol ve Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu. Finansal Kurumlar ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Yurdagül, Genel Müdür Vekili ve Kredi Tahsis’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Yönetim Kurulu kararı ile Kurumsal ve Ticari İşkolu ile KOBİ Bankacılığı İşkolu “Ticari Bankacılık” adı altında birleştirildi. Yalçın Avcı, Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına getirildi.