Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Yatırım fonları arasında günün en fazla kazandıranı yüzde 1,65 ile "Bizim Portföy Katılım 30 End. His. Sen. Fonu (HSYF)" oldu
Yatırım fonu istatistikleri
Eurostat öncü verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde tahmini yıllık enflasyon kasımda yüzde 2 olarak ölçüldü
Ülkede takvim ve mevsimsel etkilerden arındırılmış perakende satışlar, ekimde bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 düşerken, yıllık yüzde 5 arttı
Carbon Tracker tarafından bugün yayınlanan bir çalışmaya göre, dünyadaki kömürlü termik santrallerin beşte ikisi şimdiden zarar ediyor. Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli IPCC’ye göre, küresel ısınmanın 1.5 derecede tutulması için 2030 yılına kadar dünyadaki kömürlü termik santrallerin en az yüzde 59’nun kapatılması gerekiyor ve birçok ülke kömürden çıkış tarihi belirlemiş durumda. Kömürlü termik santraller, hükümetlerden teşvik almadıkları ya da çevre düzenlemelerinde gecikme ya da azalma olmadığı takdirde, kapatılmak zorunda kalacak. Ancak, kömürün rekabetten korunduğu düzenlenmiş piyasalarda nihai yatırım riskini hükümet alıyor.
Spot piyasada doğal gaz fiyatları
İşsizlik, ekim ayında Avro Bölgesi ve AB'de bir önceki aya göre değişmedi
Çamoluk ilçesinde yetiştirilen Çamoluk kuru fasulyesine coğrafi işaret tescil belgesi verildi - Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları: "Eminim ki Çamoluk, kuru fasulyesine sahip çıkacak, hepimiz sahip çıkacağız ve tüm Türkiye'ye inşallah bunu tanıtacağız"
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis Başkanlığına 71 maddeden oluşan kanun teklifini sunduklarını kaydederek, Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılan ihaleleri alan ancak artan girdi maliyetleri ve fiyat artışları nedeniyle işlerini tamamlayamayan firmalara sözleşmelerini fesih etme ya da devretme kolaylığının getirmeyi planladıklarını söyledi.
Makarnalık buğdayın kilogramı 1,214 liradan işlem gördü
Zirve, "Helal Sektöründeki Problemlere Karşı Bilimsel, Akademik ve Yenilikçi Çözümler" başlıklı bilimsel konferansla sürüyor - İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse: - "Bilgi, birikim ve tecrübe bakımından daha ilerideyiz. O sebeple bu konuda (helal gıda) dünyaya söyleyecek daha çok sözümüz var" - "Türkiye, helal gıda çalışmalarına güçlü bir şekilde yatırım yapmalıdır"
Hotiç, eylül ayında konkordato ilan etmesinin ardından yasal süreç ve şirketin işleyişi hakkında bir açıklama yaptı.
EĞİTİMCİLER Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) ve Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlik meslek kanununun bir an önce çıkarılması gerektiğini belirterek, "Öğretmenin statüsünü yükselten, atama, terfi, alım gibi bütün süreçlerini içeren bir meslek kanununa ihtiyaç var" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: - "İthal tohum aldığınız zaman yanında hastalığı da bir şekilde size satıyorlar. Mutlaka yerli tohum kullanmamız lazım. Bu konuda başarımız fena değil. 2002'de 150 bin ton olan üretimimiz bugün 1 milyon 50 bin tona ulaşmış" - "Dünyanın gittiği yer itibarıyla Türkiye'nin kendine göre bir konum alması ve bu konum içinde tarımın ve gıdanın ön plana çıkarılması gerekiyor"
Borsa şirketlerinin piyasa değeri