"Türkiye cari açığını tasarruf ile düzeltmeli"
TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi:
- "Türkiye cari açığını tasarruf ile düzeltmeli. Cari açık düzeltilmediği zaman kurlar üzerinde de büyük baskı oluşturuyor. Bu beraberinde tüketimi teşvik edecek şeyleri kısıtlıyor ve kredi vadeleri kısalıyor"
- "Tutar ne olursa olsun, gelirin yüzde 10'u tasarruf olarak ayrılmalı, ardından kalan tutar giderler için kullanılmalı"
- "Evde, yastık altında biriktirilen paranın tasarruf olarak algılanması da yanlış. Birikimler, ekonomik anlamda yatırıma katkıda kullanılmadıkları sürece tasarruf olarak kabul edilemezler"
- "Finansal okuryazarlık bakımından dezavantajlı grubun genellikle kadın, evli, 45 yaş üstü, göreceli olarak düşük eğitim, gelir ve sosyo-ekonomik statüye sahip bireylerden ve çoğunlukla işsizler, ev kadınları, düzensiz çalışan işçiler ve öğrencilerden oluştuğu gözlemleniyor"