Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Edenred'liler, CepteTamir uygulamasından yüzde 20 indirimle faydalanma fırsatı yakalıyor
Brent petrolün varili 76,72 dolar
Kamuda çalışan taşeron işçilerin yıllar süren mücadelesi bu yıl sona erdi. Yaklaşık 900 bin taşeron ve geçici işçinin kadroya geçiş işlemi 2 Nisan’da tamamlandı. KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmalar da devam ediyor. Kamuya geçen taşeron işçiler, birtakım haklar elde ettiler ama henüz haklarını tam olarak bilmiyorlar. Kadroya geçen taşeron işçiler askerlik borçlanmasıyla kıdem tazminatını nasıl artırabilir? İşte ayrıntılar haberin devamında....
Toprak Mahsulleri Ofisince alım satımı yapılacak bakliyat ürünleri kuru fasulye, mercimek ve nohut olarak belirlendi
VİOP'ta ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, açılışta yüzde 0,2 değer kazanarak 117.200 puana yükseldi
TÜRKİYE'nin yüzde 51 çeltik (pirinç) ihtiyacını karşılayan Edirne'de ürünlerini hasat eden üreticiler, kilosu 3 liradan başlayan alım fiyatının 2 liraya düşmesinin üzüntüsünü yaşıyor.
Döviz kurları
Ticari kullanımla birlikte sportif ve hobi amaçlı drone kullanımının da hızla yaygınlaşması üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni yönetmelik hazırlığına başladı. Mevcut yönetmelik kapsamında 500 gram ve üstü ağırlığındaki drone’ların e-Devlet üzerinden kayıt yapılması gerekirken, bu zorunluluk yeni yönetmelikle 250 grama kadar düşürülecek.
Jeotermal kaynak ve doğal mineralli su sahası ihaleleri
Bahçeci Tüp Bebek Merkezi doktorlarından Prof. Dr. Mustafa Bahçeci: - "Emma ve Alice testleri dünyanın en büyük üreme genetiği laboratuvarlarından biri tarafından piyasaya sürüldü ve bu testleri Türkiye'de ilk defa biz kullandık" - "Tüp bebek tedavisi sonunda yüzde 80-85 başarı yakalanırken yüzde 15-20'lik bir grupta ise başarı yakalanamıyor" - "Bu testlerle ilgili yurt dışında güvenilir referanslar tarafından yapılan çalışmalara göre gebelik ihtimali artıyor. Yeni testler, çok iyi embriyo verdiğimiz halde gebe kalamayan yüzde 15-20'lik gruba uygulandığında, çalışmalara göre bu grubun yüzde 50'sine yakınında başarı sağlanıyor"
BDDK'nın Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıymetli maden transfer işlemlerinden alınacak ücret belirlendi - Kıymetli maden transfer işlemlerinden alınacak ücret, transfer sistemini işleten kuruluş tarafından işlem başına belirlenen ücret ile bu ücretin azami yüzde 15'ine kadar belirlenebilecek tutar toplamını aşamayacak
Enerjide kamulaştırma kararları
Küresel piyasalarda imalat verileri takip edilecek
MMA Forum İstanbul Yer: Swissotel The Bosphorus Tarih: 24 Ekim Saat: 09:00 Piyalepaşa İstanbul Basın Toplantısı Yer: Piyalepaşa İstanbul Satış Ofisi Tarih: 24 Ekim Saat: 09:30 Dijital Dönüşüm Konferansı Yer: ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Tarih: 24 Ekim Saat: 16:00 CVG hukuk ve Danışmanlık Bürosu Semineri Yer: KoçPera Tarih: 25 Ekim Saat: 09:30 GESS Fuar ve Konferansları Yer: WOW İstanbul Kongre Merkezi Tarih: 25-27 Ekim Saat: 10:00 Merih Asansör Akademi Açılışı Yer: Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Trih: 25 Ekim Saat: 10:30 Uluslararası Yatırım ve Ticaret Anlaşmaları: Güncel Gelişmeler ve Problemler Yer: TOBB Plaza Tarih: 25 Ekim Saat: 09:00 21.
TÜRKİYE --------------------------------------------------------------------------------------------- 25/10 14:00 TCMB bir haftalık repo faizi 25/10 14:30 Kapasite kullanım oranı 25/10 14:30 Reel kesim güven endeksi 31/10 10:00 Ekonomik güven endeksi 31/10 10:00 Turizm gelirleri 31/10 11:00 Giriş çıkış yapanlar 31/10 11:00 Dış ticaret dengesi, nihai ------------------------------------------------------------------------------------------------ DÜNYA --------------------------------------------------------------------------------------------- 24 EKİM ÇARŞAMBA TSİ --------------------------------------------------------------------------------------------- JAPONYA 02:30 İmalat PMI JAPONYA 08:00 Öncü Göstergeler FRANSA 10:15 İmalat PMI FRANSA 10:15 Servis PMI FRANSA 10:15 Bileşik PMI ALMANYA 10:30 İmalat PMI ALMANYA 10:30 Servis PMI ALMANYA 10:30 Bileşik PMI EURO BÖLGESİ 11:00 İmalat PMI EURO BÖLGESİ 11:00 Servis PMI EURO BÖLGESİ 11:00 Bileşik PMI ABD 14:00 MBA Mortgage Başvuruları ABD 16:45 İmalat PMI ABD 16:45 Servis PMI ABD 16:45 Bileşik PMI ABD 17:00 Yeni Konut Satışları ABD 17:00 Yeni Konut Satışları MoM ABD 17:30 DOE U.S.