Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Yeni Ekonomi Programı kapsamında ABD merkezli danışmanlık şirketinden hizmet alınması planlanıyordu. Ancak bu olay kamuoyunda "ABD'li şirkete devlet sırları mı verilecek?" tartışmalarına yol açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, McKinsey'den hizmet alınmayacağını açıkladı. Ekonomist Mahfi Eğilmez, McKinsey sürecinin ekonomiye etkilerini yazdı.
2. Uluslararası Ekmek Festivali, 12-14 Ekim'de ziyaretçilerini ağırlayacak
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), üye bankalara, "nakit akış dengesi geçici olarak bozulduğu için borçlarını ödemekte zorlanan" şirketlerin 15 milyon liraya kadar kredilerinin, "6 aya kadar anapara ödemesiz" olmak üzere, toplam 24 aya kadar vadelendirilmesi için "tavsiye niteliğinde karar" aldı.
DEİK Başkanı Nail Olpak: - "Türk iş çevrelerinin, Vietnam'daki halihazırda 700 milyon dolar seviyesinde olan yatırımlarını bir adım daha öteye götürme ve artırma fırsatını iyi değerlendireceklerine inanıyorum" - Vietnam Ulusal Meclisi Başkanı Nguyen Thi Kim Ngan: - "Vietnam-Türkiye iş hacmi 2017 sonu itibarıyla 2 milyar doları aşmış durumda. Türk yatırımları 708 milyon dolarlık yatırımla Vietnam'a yatırım yapan ülkeler arasında 26. sırada yer alıyor"
Türkiye, yenilenebilir enerjide kapasitesini 2023'e kadar yaklaşık 14 gigavat artırarak 53 gigavata çıkaracak
Denizli'de 10 yıl tekstil sektöründe çalışan 26 yaşındaki Neslihan Yılmaz, ailesinin de desteği ile Afyonkarahisar'da bakkalı bile bulunmayan köyünde kendi fabrikasını açarak 50 kişiye istihdam sağladı - Genç girişimci Neslihan Yılmaz: - "10 yıl Denizli'de bu işi yaptım. Tecrübe kazandığım için hayalim kendi köyümde bir fabrika açmaktı" - "Hedefim 100 kişiyi istihdam etmek. Destek gelirse ilerleyen zamanlarda fabrikayı büyüteceğim inşallah" - "Şu anda siparişlerimiz Denizli'den ama ağırlıklı olarak İstanbul'a ürün gönderiyoruz. İstiyoruz ki bütün illerden talep olsun, biz de gönderelim"
Döviz kurları
TCMB repo ihalesiyle piyasaya yaklaşık 13 milyar lira verdi