Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: - "Ekonomik dalgalanma yaşadığımız bir dönemde kimse kafasına göre fiyat belirleyerek serbest piyasa koşullarını fırsatçılığa çevirmemeli"
Şişecam Topluluğu'nun Mersin'deki 4 fabrikasının çalışanları, aileleriyle birlikte geri dönüşüme destek vermek amacıyla cam kumbara boyama etkinlikleri için bir araya geldi - Soda Sanayii AŞ Fabrikası ve Şişecam Düzcam Fabrikası'nda gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında cam kumbaralar rengarenk boyanarak yeniden tasarlandı
Milli Piyango İdaresinin 2017'de şans oyunları yoluyla dağıttığı ikramiye tutarı 1,4 milyar lirayı buldu - Sayısal oyunlarla geçen yıl 767 milyon 783 bin 525 liralık ikramiye ödemesi yapılırken, en fazla ikramiye 287,6 milyon lirayla Süper Loto'da dağıtıldı - İdarenin 5 yılda dağıttığı ikramiye tutarı ise 5,8 milyar lirayı aştı
TESİAD Başkanı Cüneyt Dizdar: - "Net bir ekonomik tablonun çizilmesi ve buna ilişkin somut adımların atılacak olması memnuniyet verici" - "Uygulanabilir ve gerçekçi hedefler içeren programın piyasayla uyuşan bir nitelikte olması ve beklentilere cevap vermesi, iş dünyası adına son derece anlamlı"
HalalBooking Satış ve Pazarlama Direktörü Ufuk Seçgin: - "Türk turizm sektörünün helal turizm pazarından aldığı pay her geçen gün artıyor. HalalBooking olarak, 2017 yılında Türkiye'ye 35 bin kişi gönderdik. 2018 sonunda bu sayı 75 bin olacak" - "Türkiye'deki İslami otellere olan talep son 5 yılda ortalama yüzde 50 artış gösterdi"
Acele kamulaştırma kararı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, uzmanlığına göre bölgesel olarak bir sanayi havuzunda birleşmesiyle Türkiye’nin 10 büyük ekonomi arasına girmesinin kolay olduğunu söyledi.
Türk Hava Kurumu'nun (THK), Laleli'de otel olarak işletilen tesisine ait kira bedelinin, daha önce imzalanan sözleşme gereği dolar bazında, faiziyle birlikte ödenmesi için gönderdiği ihtarnameye cevap veren işletme avukatı, 13 Eylül tarihli 85 nolu Cumhurbaşkanlığı kararını referans gösterip, kira bedelinin Türk Lirası olarak istenmesi ve kira sözleşmesindeki tüm hükümlerin yeni duruma uyarlanması ihtarında bulundu.
Karayollarında durum
Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamındaki borçların ilk taksit ödemesi için son günün 1 Ekim Pazartesi olduğu bildirildi.
Yeni Ekonomi Programı çalışma hayatında da önemli değişiklikleri öngördü. Kıdem tazminatından, esnek çalışmaya, ilave istihdamdan kamu personel rejimine birçok yeni düzenleme yolda.
İspanya'nın uzun dönem kredi notunun "A-" seviyesinde teyit edildiği, görünümünün "pozitif" olduğu bildirildi
İki işlem günü üst üste rekor seviyeden kapanan Dow Jones Sanayi Endeksi, haftalık bazda yüzde 2,2'lik artış göstererek, temmuzdan bu yana en yüksek haftalık yüzdelik kazancını kaydetti
Çin'in uzun dönem kredi notunun "A+" seviyesinde teyit edildiği, görünümünün "durağan" olduğu bildirildi
Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamındaki borçların ilk taksit ödemesi için verilen süre 1 Ekim Pazartesi günü sona erecek