Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Hükûmetin 100 günde uygulayacağı projeler açıklandı. Ekonomik kalkınma hamlesi tüm kesimleri kapsarken, istihdamda dev bir etki oluşturmak için işverenlere 7 milyar liralık destek sunulacak. Kırsalda 200 bin kişi istihdam edilecek. Çiftçilere 100 bin hektar alanda basınçlı sulama için 205 milyon TL maddi kaynak ayrılacak. Kadınlara kreş için ayda bin 15 TL ödenecek.
İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz: - "100 günlük eylem planında, mevcut bütçenin dışına çıkılmadan binin üzerinde projenin hayata geçirilecek olması Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin somut bir getirisi" - "Ekonomi savaşında, iş dünyası olarak ülkemizin en önemli cephelerinden biri olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın"
Trabzon TSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu: - "Umarız güneyin Trabzon üzerinden Rusya ile ilişkisi gelecekte yeniden, geçmişteki seviyeye gelir" - İskenderun TSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz: - "İş dünyası olarak heyecanla beklediğimiz Karadeniz-Akdeniz Bölünmüş Yol Projesi'nin tamamlanmasının ardından Akdeniz'deki illerimiz, Karadeniz'deki illerimize ve Kuzey-İskandinav ülkelerine erişimde nakliye maliyetleri açısından önemli avantaj sağlamış olacak"
MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal: - "Bütçe disiplininden vazgeçmeden, kaynakları çeşitlendirerek 100 günde hayata geçirilmesi planlanan 400 proje, yeni bir kalkınmanın fitilini ateşlemiştir"
AVM’lerin bayram indirimi adı altında tüketiciyi yanıltarak rant elde ettiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bayramları ve özel günleri fırsat bilenler, önce ürünlerin fiyatını şişiriyor sonra indirim varmış gibi pazarlayarak satışa sunuyor. Özellikle bayram arifesinde vatandaşlarımız yüzde 80’e varan indirim etiketlerine kanmasın. Vatandaşlarımız ise bayram alışverişi yaparken fuzuli masraflardan kaçınmalı ve piyasayı çok iyi araştırarak hareket etmeli” d
İKMİB verilerine göre, bu yılın temmuz ayında kimya ihracatı 2017'nin aynı ayına göre yüzde 24,25 artarak 1 milyar 482 milyon dolar olarak gerçekleşti - Kimya sanayinin ABD'ye ihracatı, bu yılın temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 173,18 artışla 171 milyon 424 bin dolar oldu - 2018 yılının 7 aylık dönemde ABD'ye yapılan ihracat, 568 milyon 782 bin dolar ile Almanya'yı geçerek birinciliğe yükseldi
Türk turizmine damga vuran konaklama tesisleri arasında yer alan ve 54 yıllık bir marka olan Kuşadası’ndaki İmbat Otel'in satıldığı öğrenildi.
Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yürürlüğe giren bedelli askerliğe başvurular başladı. 21 gün askerlik süresini işveren ve çalışanlar açısından değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Melis Elmen, bedelli askerlik yapacak çalışanların, bu süreçte izleyebileceği yolları anlattı. Elmen, "İşveren askere gidiyor diye çalışanını işten çıkaramaz. Performans düşüklüğü gibi sebeplerden işten çıkarabilir ama bunu yazılı olarak beyanlarla kişiye daha önceden sunmuş olması gerekiyor" dedi.
YALOVA Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Tunalı, Kasım ayında hasadına başlanacak kivinin, üreticiden çıkış fiyatının geçen yıla göre 40 kuruş artışla 4 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
Spot piyasada elektrik fiyatları
ADANA'da büyükbaş kurbanlıkların kilo fiyatı 20 TL, küçükbaş kurbanlıkların kilo fiyatı ise 22 TL olarak belirlendi.
BİTLİS’in Tatvan ilçesinde ilk kez ekimi yapılan ‘astronot gıdası’ olarak bilinen kinoanın ilk hasadı yapıldı.
Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'hesap işletim ücreti'nin yasal dayanağının ortadan kalktığı belirtilerek, "Tahsil edilen söz konusu ücretin iadesine ilişkin olarak, tüketicilerimizin öncelikle ücreti tahsil eden bankalardan iade talebinde bulunmaları mümkün bulunmaktadır" denildi.
TİCARET Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'hesap işletim ücreti'nin yasal dayanağının ortadan kalktığı belirtilerek, "Tahsil edilen söz konusu ücretin iadesine ilişkin olarak, tüketicilerimizin öncelikle ücreti tahsil eden bankalardan iade talebinde bulunmaları mümkün bulunmaktadır" denildi.