Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Amasya'da yaşayan Hakan Akçay, TKDK'den aldığı 1 milyon 43 bin lira hibe desteği ile 5 milyon liralık yatırımla güneş enerjisinden elektrik üreten tesisi faaliyete geçirdi - Girişimci Hakan Akçay: -"Biraz zahmetli bir iş ancak vatandaşlarımız biraz emek edip, biraz sabrettikten sonra ortaya güzel işler çıkıyor. Devlet zaten elinden gelen bütün desteği veriyor, Allah devlete zeval vermesin"
İDMİB Başkanı Şenocak: - "Biz 2017 yılını yaklaşık 1,5 milyar dolar ihracatla kapattık. 2018 yılı için hedefimiz 1,8-2 milyar dolarlık ihracat yapmak. Minimum yüzde 20 ihracat artışı hedefimiz var, bunun üstü olur, altı olmaz" - "İhracatta ayakkabıda genel ortalamamız geçmiş yıllarda kilogramda 7 dolardı, bu yıl 9 dolara çıktı. Deri giyimde kilogramda ihracat ortalamamız 160 dolar, saraciyede ise 90 dolar"
MEDIAMARKT ve Türk Ekonomi Bankası (TEB), tüketici kredisi ile önemli bir kampanyaya imza attı.
TCMB döviz depo ihalesinde teklif 960 milyon dolar
TCMB bugün, 25 Haziran vadeli ve 22 milyar lira tutarlı miktar yöntemiyle repo ihalesi açtığını duyurdu
Son 6 aylık dönemde konut kredisi faizleri 50 baz puan düşerken, ihtiyaç kredisi faizleri 140 baz puan, ticari kredi faizleri 420 baz puan ve taşıt kredisi faizleri 590 baz puan yükseldi - Nisan ayında yüzde 14,88 ile son 9 yılın zirvesine yükselen konut kredi faiz oranı, mayıs ve haziran ayında gerileyerek yüzde 13 sınırına kadar indi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, 12 akaryakıt şirketinin yazılı savunması istendi.
Varşova Belediyesi Ulaştırma Kurumu, toplu ulaşım hizmetlerinde Otokar'ın DORUK otobüsünü tercih eden Arriva taşımacılık şirketi ile ulaştırma hizmetleri için yeni bir sözleşme imzaladı
İşsizlik oranı martta son 22 ayın en düşük seviyesine geriledi - İstihdam edilenlerin sayısı martta geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 10 bin kişi artarak 28 milyon 499 bin kişi, istihdam oranı ise 1 puanlık artışla yüzde 47,1 oldu - İş gücüne katılma oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 52,4 olarak gerçekleşti - Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı geçen yılın aynı dönemine göre 0,7 puan azalarak yüzde 32,4 olarak kayıtlara geçti
Türkiye'deki milyonerlerin hesaplarında bu yılın nisan ayı itibarıyla 3,6 milyar liralık altın bulunuyor.
Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 193 lira seviyelerinde dengelendi. Gram altın 193 lira, çeyrek altın 318 lira ve Cumhuriyet altını 1.295 liradan işlem görüyor.
Türkiye'de operasyonel kiralama, günlük kiralama ve paylaşım ekonomisi temelli ortak kiralama sektörlerinin toplam aktif büyüklüğü 30 milyar liraya ulaştı.
MediaMarkt ve TEB, tüm ürünlerde marka, model fark etmeksizin masrafsız, sıfır faiz ve 12 ay taksit fırsatı sunuyor
Avrupa borsaları
Kısa vadeli dış borç stoku Nisan’da, bir önceki yılın sonuna göre yüzde 6.5 artışla 125.5 milyar dolara çıktı.