Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
TEİAŞ'tan yer altı kablo ihalesi
Dolar 4,4700 liradan, avro 5,2240 liradan güne başladı
DOSİDER Başkanı Vardan: - "Ülkemizde yılda yaklaşık 2 milyon kombi üretiliyor. Bunların yaklaşık yarısı Türkiye’de satılırken, diğer yarısı ihraç edilmektedir" - "Avrupa’nın en önemli ısıtma cihazları üretim merkezlerinden biri haline gelen ülkemizde, üyelerimiz yeni teknolojiler ile yüksek verimli cihazlar üretiyor. Bu kapsamda 9 üyemizin tesisleri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak tescillendi"
TÜRKİYE'DE 20 yıldır aktif olan ABD merkezli uluslararası inşaat / proje yönetimi şirketi Turner International'ın Operasyon Genel Müdürü (COO) Michael Doring, gelecek hedeflerini paylaşarak Türkiye inşaat sektörüyle ilgili öngörülerini aktardı.
Küresel piyasalar açıklanan makroekonomik verilerle pozitife döndü
Karayollarında durum
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, ulusal bayram ve genel tatil çalışmalarına karşılık izin kullandırılamayacağına, bu günlerde yapılan çalışmalar için ücret ödemesi yapılması gerektiğine hükmetti.
Petrol arama ruhsat başvurusu
2018 yılında dünyanın en değerli 100 markasının toplam değeri yüzde 21 artışla 4.4 trilyon dolara ulaşırken, 56 teknoloji şirketi 1.6 trilyon dolar değerle en yüksek payı elde etti. Markaların değeri son 12 yılın en büyük artışını yaşarken, ABD’li ve Çinli şirketler aslan payını aldı. Listenin ilk 10’unda 8 teknoloji şirketi bulunurken, 2 Çinli şirket ilk kez ilk 10’a girdi.
Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, 2019'da şirketin halka arzı için hazırlıkların sorunsuz ilerlediğini belirtti
MÜSİAD Avrupa Koordinatörü Burhan Sağlam: - "Son yıllarda yapılan çalışmalar ve atılımlar neticesinde Almanya özelinde 11 şubeye, Avrupa genelinde ise son açılan Belçika şubesiyle 25 şubeye ulaştık" - Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı: - "Türk toplumunun Almanya'nın ekonomik refahına sağladığı katkılar yadsınamaz"
Ekonomi Bakanı Zeybekci: - "2018 Haziran'da yüzde 7,5 civarında bir büyüme rakamı gelecek ve 2018 yılında 169 milyar dolarlık ihracat rakamı ve hedefimizi 172-173 olarak tekrar revize edeceğiz Haziran sonuna doğru. Onun da üzerine çıkmayı başaracağız" - "Türkiye ekonomisi o kadar muhteşem, büyük ve derinliği olan bir ekonomi haline geldi ki, bu, bir zamanlar bilinmeyen suda kopan fırtınalardan sallanan ekonomi değil artık" - "Resim ortaya çıkmaya başladıkça, spekülatörlerin ümitlerini keserek bu işleri bıraktıklarını, belki yavaş yavaş da bize katıldıklarını hep beraber göreceğiz"
Avrupa Parlamentosu, AB Komisyonu'nun 2021-2027 yıllarına yönelik bütçe taslağında yer alan kesintilere itiraz etti
Fed, Dodd-Frank Wall Street Reformu'nun bir parçası olarak 2010 yılında hayata geçirilen "Volcker Kuralı"nın yeniden düzenlenmesi önerisinde bulundu
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Olpak: - "Bakıyorum, bu denli ani ve bu denli yüksek orandaki bir parite değişimine sebep olacak hangi ani ekonomik kötüleşmeyi yaşadık diye, bir sebep bulamıyorum" - "Enflasyon ve cari açık derseniz, bugünün konusu değil ki. Ben kendimi bildim bileli gündemimizde. İşsizlik, çok daha iyi olmalı elbette, ama pozitif yönde azalarak ilerliyor. Büyüme derseniz, gıpta seviyesinde. Kısa vadeli borç çeviriminde bir sorun görünmüyor" - "Ekonominin bir matematiği var elbette ama, onun kadar önemli bir dinamiği daha var; 'Ekonomi, bir beklenti yönetimidir."