FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2014'te kimin maaşı ne kadar olacak?

Memur maaşları toplu sözleşme görüşmelerinde oransal artış yerine taban aylığında yapılan artış, doğrudan emekli aylıklarına yansıyacak.

2014'te kimin maaşı ne kadar olacak?

Memur maaşlarında 2014 yılında taban aylığında artış şeklinde yapılan brüt 175 liradan sosyal güvenlik primi ve vergi kesintisi yapıldıktan sonra net 125 lira kalacak ve tüm kamu çalışanlarının maaşı 125 lira artacak. 2014 yılında enflasyon oranı ne olursa olsun ayrıca bir fark ödenmeyecek. 2015 yılında ise yüzde 3+3 artışa ilave olarak 6’şar aylık dönemde enflasyon yüzde 3’ü aşarsa, enflasyon farkı ödenecek. Taban aylığına yapılan artış hem çalışan memurların gelecekteki emekli aylıklarına yansıyacak hem de mevcut emeklilerin aylıklarında iyileştirme sağlayacak. Brüt 175 liralık artış emekli aylıklarına net 155 lira olarak yansıyacak.

Memurlara sağlanan diğer bazı haklar da şöyle olacak: I Büyük kentlerde çalışan memurlara servis uygulaması, yeni toplu sözleşmeyle merkez birimlerde yeniden başlayacak. I Kamu hastanelerinde acil servis, ameliyathane ve diyalizde çalışanlara nöbet ücreti uygulaması başlayacak. I Okullarda müdür ve baş muavinler için 6 saat derse girme zorunluluğu 2 saate indirilecek. İsterlerse gönüllü olarak 6 saate kadar derse girebilecekler.(HABERTURK)


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler