FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamu kurumlarında izinler iptal

Darbe girişiminin ardından yurtdışı çıkışlarda yeni düzenleme yapıldı. Kamu görevlilerinin yurtdışına çıkışı durduruldu.

Kamu kurumlarında izinler iptal

Kamu çalışanlarının yıllık izinlerinin ikinci bir emre kadar kaldırıldığı, halen izinde bulunanların en kısa sürede görevleri başına döneceği bildirildi.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Başbakanlık Genelgesi'nde, "Tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır. Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar, en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir." ifadesine yer verildi.

Yurtdışına çıkışlar engelleniyor

Sınır kapısı görevlilerinden, yeşil pasaportları dahi olsa hiçbir kamu kurumu çalışanının yurt dışına çıkmasına izin verilmemesi, acil olarak polise bilgi verilmesi istendi.

Sınır kapılarının bulunduğu tüm il ve ilçelerin mülki amirlikleri adına polis tarafından gönderilen resmi yazıda şöyle denildi:

"Ülkemizde yaşanan olaylara istinaden, …. Limanı geçici hudut kapısında bulunan gemilerle yolculuk yapmak maksadıyla başvurularda bulunan devlet memurları, (hakim, savcı, subay, astsubay veya emniyet teşkilatı vb) başvuruda bulunmak isteyen şahıs yada şahıslar olduğunda tereddütsüz reddedilerek, ivedi biri şekilde müdürlüğümüze bilgi verilmesi hususunu rica ederim" denildi. Aynı yazının yolcu taşımacılığı yapılan seyahat firmaları ve denizcilik şirketlerine de gönderildiği kaydedildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler