FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milliyet ve Vatan tamamen Demirören'in oldu

Milliyet ve Vatan'ı Demirören Grubu'na devrettiklerini belirten Ali Karacan, "Mahkeme tasfiye kararı verecekti, ne yapsaydık? Kalbimize taş bastık, devrettik" dedi.

Milliyet ve Vatan tamamen Demirören'in oldu

Dedesinin kurduğu Milliyet Gazetesi'ni satın alan ancak devretmek zorunda kalan işadamı Ali Karacan, Milliyet ve Vatan gazetelerini geçtiğimiz hafta Demirören Grubu'na devrettiklerini açıkladı.

Karacan, "Mahkeme tasfiye kararı verecekti, ne yapsaydık? Kalbimize taş bastık, devrettik" dedi.

Ali Karacan ortaklar arasındaki kavganın çalışanlara daha fazla zarar vermesini istemediklerini belirtti. Karacan, anlaşma gereği eski ortakları Demirören'le karşılıklı şikayetlerin geri alınacağını açıkladı.

Milliyet ve Vatan gazetelerini Aydın Doğan’dan satın alan Demirören-Karacan ortaklığı, Ağustos ayından bu yana hukuki anlaşmazlık yaşıyordu.

NİSAN'DA 73.9 MİLYON DOLARA SATILDI
Doğan Yayın Holding bünyesinde bulunan Milliyet ve Vatan gazeteleri, tüm marka ve isim hakları ile internet siteleri ile birlikte toplam 73 milyon 960 bin dolar karşılığında Demirören ve Karacan Grubu'nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.'ye Nisan 2011'de satılmıştı.

MİLLİYET VE VATAN GAZETELERİNİN SATIŞINA İLİŞKİN SORUŞTURMA KAPSAMINDA, 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Milliyet ve Vatan gazetelerinin satışına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Karacan Grubu'na düzenlenen operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Milliyet ve Vatan gazetelerinin satışına ilişkin Karacan Grubu'na yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında idareci ve yöneticilerin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler, sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Milliyet ve Vatan gazetelerinin Karacan Grubuna satılmasının ardından taraflar arasında borçlar ve alacaklarla ilgili anlaşmazlıkların yaşanması üzerine soruşturma başlatıldığı, operasyonun da bu kapsamda yapıldığı belirtildi.

(CNBC-e)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler