FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akaryakıt masrafını 250 milyon lira azaltacak! Çalışmalar devam ediyor…

Yapımı devam eden tünellerle Zonguldak-Filyos arası 16 dakikaya düşecek. Tamamlandığında ise yıllık zamandan ve yakıttan 250 milyon lira tasarruf sağlanacak. Yıllık karbon emisyon azaltımı oranı ise 5 bin 494 ton olarak hesaplandı.

Zonguldak ile Türkiye'nin en büyük üçüncü limanı olan Filyos'a ulaşımın konforlu hale geleceği tünellerin yapım çalışmaları sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Filyos ve Kilimli istikametine aynı anda yapımına başlanan tünellerle birlikte Göbü köyü nüfusunun da yeniden eski günlerine ulaşması bekleniyor.

Türkiye'nin en büyük üçüncü limanı olan Filyos'a ulaşımın konforlu ve kolaylaştırılması için çalışmalar sürüyor. Prof. Dr. Teoman Duralı tünellerinin hayata geçmesiyle birlikte Zonguldak'tan Kilimli'ye olan mesafe 5 dakikaya düştü. Göbü köyünden her iki güzergah olan Kilimli ve Filyos'a da eş zamanlı tünel çalışmaları başladı. Tünellerin tamamlanmasıyla birlikte Zonguldak'tan yaklaşık 40 dakika süren yolculuğun 16 dakikaya inmesi bekleniyor. Öte yandan devam eden tünel ve yol çalışmaları dron ile de havadan görüntülendi.


Canlı Borsa

Göbü köyü, tünellerle yeniden eski günlerine kavuşacak

En Çok Aranan Haberler