Ancak bu kişiler çoğu zaman iş kurma hayalini maddi durumlardan ötürü gerçekleştiremiyor. KOSGEB’in Geleneksel Girişimci Programı ile bu kişilere 65 bin TL’den 365 bin TL’ye kadar destek sağlıyor. Siz de bu desteklerden faydalanarak hayallerinize kavuşabilirsiniz. İşte KOSGEB’in iş kuracaklara sunduğu destekler…
İş kuracaklara 365 bin TL destek!
İş kurmak isteyen girişimcilere pek çok destek sağlanmaktadır. Bu desteklerden en bilineni ise Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) geri ödemesiz girişimcilik destekleri de bunlar arasında yer alıyor.
Yenilikçi, sanayide dijitalleşme uygulamaları, orta yüksek/yüksek teknoloji düzeyindeki sektörler ile imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin sayısının artırılması amacıyla hayata geçirilen İleri Girişimci Programı ile iş fikri olanlara 365 bin TL’ye varan destek veriliyor.
GELENEKSEL GİRİŞİMCİLERE 65 BİN TL DESTEK
Kendi işinin patronu olmak isteyen geleneksel girişimcilere de Geleneksel Girişimci Programı ile 65 bin TL’ye kadar destek sağlanıyor.
İş fikri olanlar, girişimcilik eğitimini tamamlayıp hazırladığı projeyle başvurarak desteklerden yararlanabiliyor. Girişimcilik eğitimleri e-Akademi ile online olarak da alınabiliyor.
KOSGEB 5 ALANDA DESTEK SAĞLIYOR
2 program kapsamında girişimcilere sağlanan destek alanları şöyle:
İleri Girişimci Programı’na başvuranlara kuruluş desteği, makine, teçhizat ve yazılım desteği, mentorluk, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği, performans desteği ve sertifika desteği sağlanıyor.
Geleneksel Girişimci Programı kapsamında ise kuruluş desteği, performans desteği ve sertifika desteği veriliyor.
KOSGEB BAŞVURUSUNDA BU HATALARA DÜŞMEYİN!
- Destek programı süresi boyunca başka bir işletmede SGK'lı çalışmazsınız.
-Destek kapsamında alınan makine, teçhizat ve yazılım satılmaz, kiraya verilemez veya işletmede bulunmaz.
-Projenin başlangıç tarihinden itibaren 2 yıl içinde işletme kapatılamaz.
-İşletme kuruluşunda girişimcinin yüzde 50'nin altında hisse sahibi olması veya destek programı süresinde mevcut hisselerinin bir kısmını devredip yüzde 50'nin altına düşmesi de yine hatalardan birisi.
-Doğru girişimcilik eğitimini tamamlamadan işletme kurmak. İleri Girişimci Destek Programı'na başvuru yapacak girişimcinin işini kurmadan önce Geleneksel Girişimci Eğitimi'nden sonra İleri Girişimci Eğitimi'ni de tamamlaması şartı aranmaktadır.
-Kuruluş tarihi İleri Girişimci Eğitimi'nin tamamlandığı tarihten sonra olmalıdır.