FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MEMUR ZAMMI, EMEKLİ ZAMMI İÇİN GERİ SAYIM | Yüzde 50 oranı masada! Asgari ücret ayarı... Saatler kaldı! 2024'te en düşük maaş kaç TL olacak? Taban aylık ve kök maaş: Polis, öğretmen, hemşire...

Memur ve emekli zammı ile ilgili son durum milyonlar tarafından yakından takip ediliyor. 2024 zamlı maaşını merak eden memur, polis, öğretmen, hemşire, emekli, Ocak'ta (yarın) açıklanacak enflasyon rakamını bekliyor. Enflasyon farkının yanında refah payı söylentileriyle maaş zammında beklentiler yükselirken "2024 memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? En düşük maaş yeni yılda kaç TL olacak? Taban aylıkları ve kök maaş ne olacak?" soruları yanıt bulacak. Saatler kala masadaki son rakamlar.

Memur ve emekli 2024 zamlı maaşlar için geri sayıma geçti. Asgari ücret zammının yüzde 49 olarak açıklanmasının ardından gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Milyonlar "2024 memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt ararken, gözler 3 Ocak'ta (yarın) açıklanacak aralık ayı ve yıllık enflasyon rakamlarına çevrildi. Neredeyse saatler sonra açıklanacak kritik verilerin ardından 2024 memur ve emekli maaş zammı belirlenecek. Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanan enflasyon farkı, memur ve emeklisinin maaşına yansıyacak. 2024 memur ve memur emeklisinin maaşı şimdiden neredeyse netleşirken; SSK ve Bağ-Kur emeklisi içinse "En düşük emekli maaşı yeni yılda kaç TL olacak? 2024 taban aylıkları ve kök maaş ne olacak?" soruları yanıt bekliyor.

EMEKLİ ZAMMI SON DURUM: SSK VE BAĞ-KUR'LUNUN YÜZDE 33,6'LIK ZAMMI CEPTE

SSK ve Bağ-Kur emeklisi şimdiden yüzde 33,6'lık zam oranını cebine koyarken, hesaplar ise tekrar tekrar yapılıyor.

2024 MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete yeni yılda yapılan zam oranı sonrası özellikle emekli maaşlarında belirli bir zam oranı ön plana çıkarken, olasılıklar tek tek hesaplandı ve 2024 memur ve emekli maaş zammı için rakam verildi.

İşte milyonların beklediği 2024 memur ve emekli maaş zammıyla ilgili son gelişmeler...

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler