FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

64.400-66.000 aralığındaki direnç bölgesinde bulunan endeksin bu güçlü duruşu kısa vadeli trendin orta vadeye dönüşmesi açısından da olumludur.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne yatay bir başlangıç yapan piyasada 16 puanlık bir primle 65.320 puandan açılış yapan endeks ilk seans boyunca kademeli bir yükseliş trendi izledi.

İlk seansı yüzde0,93 oranındaki değer artışı ile 65.913 seviyesinden tamamlayan endeks ikinci seansa da alıcılı bir başlangıç yaptı. En yüksek 66.140 puanı test etmesinin ardından hafif bir düzeltme eğilimi içine giren endeks yine de günü yüzde0,42 oranındaki değer artışı ile 65.576 seviyesinden tamamlamayı başardı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen hafta yaşanan kısa bir düzeltme sonrasında yükseliş eğilimine devam ettiği görülen endeksin Cuma günkü sert hareketinin ardından dün nispeten daha sıkışık bir bant içinde kaldığı söylenebilir. Aynı zamanda kapanış olarak 12 Mayıs 2011 tarihinden bu yana görülen en yüksek seviyesinde bulunan endeksin bu hareketinin işlem hacmindeki nispi artış ile gerçekleşmesi kısa vadeli yükseliş trendinin devamı açısından destek vericidir.

64.400-66.000 aralığındaki direnç bölgesinde bulunan endeksin bu güçlü duruşu kısa vadeli trendin orta vadeye dönüşmesi açısından da olumludur. Kısa vadeli teknik göstergeleri de incelediğimizde ise karışık bir seyir olduğu görülmektedir. Keza, CCI’ın yeniden aşırı alım bölgesine girdiği, William’s R’ın da bölgede zirve seviyelerini test etmesinin ardından yönünü aşağıya doğru çevirdiği görülmektedir. Trendin devamı açısından
takip ettiğimiz Momentum’un da 100 referans çizgisinin üzerinde bulunmasına ek olarak yönünü yeniden yukarı doğru çevirmesi de trendin güç kazanmaya başladığına işaret etmektedir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisi üzerindeki seyrini sürdürürken, Trix de yatay görünümünü düşük eğimli bir yükselişe çevirmiş durumdadır. Endeksin yükselişinin devam etmesi ve 66 bin seviyesini de hacimli bir şekilde aşması halinde 70 bini hedefleyeceği söylenebilir. Son günlerde yaşanan dik eğimli trend ile birlikte zaman zaman gerek seans içinde gerekse gün bazında yaşanan ufak düzeltmeler, sert bir kar
satışı olasılığını azaltmakla birlikte, işlem hacminin seviyesinin önceki yükseliş trendi dönemlerine kıyasla hala düşük düzeyde bulunması risk unsuru olmaya devam etmektedir. Bu açıdan trendin vadesinin uzun olması için bir taban oluşumuna ihtiyaç olduğuna ilişkin görüşümüzü hala korumaktayız. Kısa vadede endeks için 66.000-66.800-67.300 direnç, 65.400-64.800-64.100-63.500 destekler olarak kabul edilebilir.Dolar bazında ise yandaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3.69 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.74-3.85 cent direnç, 3.63-3.58-3.50 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

En Çok Aranan Haberler