FİNANS

Faiz analiz

Bugün iç piyasada döviz satım ihalesi miktarı Ağustos ayı ikinci dönem beklenti anketi ve merkezi yönetim brüt borç stoku verileri izlenecek. Yarın ise PPK toplantısı çok önemli.

Faiz analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu:

Küresel piyasalarda yatırımcıların ABD'nin zayıflayan ekonomikgörünümü ve Avrupa borç krizine yönelik endişeleri piyasalarıbaskılamaya devam ederken, faizde bu hafta TCMB'nin faiz kararınınve Fed'in açıklamalarının belirleyici olması bekleniyor. TCMB'nin 23 Ağustos'ta gerçekleştireceği PPK toplantısında piyasanın büyük çoğunluğu faiz indirimi beklemezken global piyasaların seyri ve TL'nin daha fazla değer kaybına da bağlı olmak üzere döviz cinsi zorunlu karşılık oranlarında indirim bekleniyor.

Tahvil/bonopiyasasında Cuma günü spot kapanışta ortalama yüzde 7.83,valörlüde yüzde 7.84, son işlemlerde ise yüzde 7.84 seviyesinde olan 15 Mayıs 2013 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 7.88/7.83 seviyesinden açıldı.

Bu haftanın en önemli olayı, geçen yılki toplantılarda ikinci niceliksel genişleme kararı alınan ve ABD'de merkez bankacılarlaakademisyenlerin katılacağı Jackson Hole toplantısı olacak. Avrupa’daise borç endişeleri Almanya'nın ortak euro tahvili önerisinikabullenmemesiyle devam ediyor.

Küresel satış baskıları kurdayükseliş olarak mutlaka yansıyacaktır. Cuma günü spot kapanışsaatlerinde 1.7854/1.7863 olan dolar/TL saat 1740'da 1.7835/1.7840 seviyesindeydi. Dolar/TL bu sabah ilk işlemlerde ise 1.7830/1.7850 seviyesinden işlem görüyordu. Döviz sepeti Cuma kapanışta 2,1803 civarında bulunurken bu sabah 2,1717 Euro/Dolar paritesi ise 1,4354 seviyesinde bulunuyor. Bugün iç piyasada döviz satım ihalesi miktarı Ağustos ayı ikinci dönem beklenti anketi ve merkezi yönetim brüt borç stoku verileri izlenecek. Yarın ise PPK toplantısı çok önemli.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler