FİNANS

Faiz analiz

S&P'nin İspanya'nın notunu AA'dan AA-'ye düşürmesi ardından bu tür haberlerin kısa vadede etkili olsa da piyasalar tarafından sürpriz olarak karşılanmıyor.

Faiz analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu:
"TAHVİL PİYASASI

Tahvil-bono piyasasında dün spot kapanışta ortalama yüzde 8.30,valörlüde yüzde 8.36 seviyesinde olan gösterge faiz, bu sabahtezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 8.37/8.32 seviyesindeydi.Dün TL’deki değer kaybının faizler üzerindeki etkisi çok sınırlı olurkengösterge bileşik faiz önceki güne göre anlamlı bir değişim kaydetmedi.

DÖVİZ PİYASASI

TCMB'nin döviz satım ihalesi açmaması ve dış piyasalarda bozulma iledün yukarı yönlü bir seyir izleyen dolar/TL güne dünkü kapanış seviyelerinden başlarken, bugün de TCMB ihalesi, ABD verileri, Avrupa'dan gelecek haberler ve parite izlenecek. dün spot kapanışta 1.8319/.18324, saat 1709'da 1.8378/1.8387 olan dolar/TL, bu sabah saat 0830'da 1.8345/1.8365 seviyesindeydi.

Aynı saatte döviz sepeti2.1815, euro/dolar paritesi ise 1.3784 seviyesinden işlem görüyordu.OVP’de de belirtildiği üzere cari işlemler açığında sadece sınırlı bir iyileşme olacağı beklentisi doğal olarak reel döviz talebinin süreceği anlamına geliyor ve bu da TL’yi zayıf kılıyor.

Euro, İspanya'nın kredi notunun indirilmesinin ardından dolarkarşısında değer kaybetmesine rağmen haftalık bazda Ocak ayındanberi en sert yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor. Hafta boyunca yatırımcıların kısa pozisyonlarını kapatmalarının verdiği destekle değer kazanan euro, İspanya'nın notunun indirilmesiyle yüzde 0.2 değer kaybederek 1.3754'e kadar geriledi. S&P'nin İspanya'nın notunu AA'dan AA-'ye düşürmesi ardından bu tür haberlerin kısa vadede etkili olsa da piyasalar tarafından sürpriz olarak karşılanmıyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler