FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altına yükselişinde öncülük eden madencilik endeksinde dönüş daha öncesinde başlamıştı. Vadeli kontratlarda ise yeni prim kayıpları görülüyor.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın bu akşam açıklanacak Temmuz ayı toplantısına ait FOMC tutanakları öncesinde ABD enflasyon rakamları nedeniyle hareketlilik yaşadı. Son bir haftadır yatay bant içerisinde hareketlerini devam ettiren altında, veri sonrası yatay seyir bozulmadı.

Fed’in Temmuz ayı faiz karar metninde çekirdek enflasyon %1.8 iken, Fed üyeleri’ enflasyon baskısı’ göremedikleri endişeleri ile faiz artırımına gitmemişlerdi. Açıklanan Temmuz ayı enflasyon datalarına baktığımızda ise mevsimsellikten arındırılmış harcama kalemlerinde enflasyon artışı güç kaybetmiş durumda. Mevcut veri ile beraber piyasaların %48 olasılık verdiği eylülde faiz artış olasılığı bir miktar düşüş göstermiş durumda.

Ons altına yükselişinde öncülük eden madencilik endeksinde dönüş daha öncesinde başlamıştı. Vadeli kontratlarda ise yeni prim kayıpları görülüyor. Ons altının düşeceğine inanan piyasalar, vadeli piyasada ons altına olan talebini azaltırken, kontrat primleri geçtiğimiz haftanın gerisine düştü. Bu ons altın için aşağı yönlü bir sinyaldir.

Mevcut durumda 1120 direncini aşmakta zorlanan altın zaman zaman 1126 seviyelerine doğru tepki ile karşılaşsa da talebin yeterli olmaması nedeniyle kalıcılık sağlamada başarılı olamıyor. Bu nedenle direnç dönüşlerinden satış yapılması ana stratejimiz olarak devam ediyor.

Dirençler: 1120/ 1124/ 1133
Destekler: 1110/ 1103/ 1091

En Çok Aranan Haberler