FİNANS

Altın analiz

Teknik olarak baktığımızda fiyatların yukarı yönlü devam etmesi halinde kademeli olarak 1,274 dolar/ons ve 1,281 dolar/ons seviyelerini hedefleyebileceğini düşünüyoruz.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

22 Hazirandan sonra gördüğü 1,307 dolar/ons seviyelerinden gevşemeye başlayan altın dünkü toparlanışını bugüne de taşıdı. Avrupa merkez bankasının dün Yunanistan tahvillerine artık imtiyaz tanımayacağını ve fon sağlamayı durduracağını açıklaması sonrasında, ülkenin likidite sıkıntısı yaşayacağına dair haberler, euronun dolar karşısında değer kaybetmesine neden olurken küresel bazda da riskten kaçışı tetikledi. Öte yandan Çin merkez bankası da diğer bazı ülke merkez bankalarının yaptığı gibi genişlemeci bir adım atma kararı aldı. Bunun bağlamda altında başlayan güvenli liman talep artışları ile dün güne 1,260 dolar/ons seviyesinden başlayan değerli metal, günü 1,272 dolar/ons seviyelerine kadar tırmanarak bir miktar geri çekilme ile 1,269 dolar/ons seviyesinden tamamladı.

Ekonomik veri akışı bakımından ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ile Aralık ayı dış ticaret dengesinin takip edileceği bugün ise sabah saatlerinde altının 1,270 dolar/ons seviyelerinde hareket ettiğini görüyoruz.

Teknik olarak baktığımızda fiyatların yukarı yönlü devam etmesi halinde kademeli olarak 1,274 dolar/ons ve 1,281 dolar/ons seviyelerini hedefleyebileceğini düşünüyoruz. Ancak hareketin aşağı dönmesi halinde ise ilk olarak 1,265 dolar/ons seviyesi destek olacaktır.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler