FİNANS

Ataç hisseleri tepetaklak oldu!

Ataç İnşaat hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketleri devam ediyor.

Ataç hisseleri tepetaklak oldu!

Son bir ay içerisinde fiyatı 1 liradan 1.30 liraya kadar yükselen Ataç İnşaat hisselerinde sert hareketler devam ediyor. Ataç İnşaat'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre şirket aktifinde bulunan Kemer Resort Hotel satışı konusunda, Hasançebi İnşaat Turizm Yatırımları ve Ticaret ile 57 milyon dolar üzerinden anlaşma sağlandı.

Bu satış haberi sonrasında Ataç İnşaat güne yüzde 4.92 oranında artışla 1.28 TL'den başladı. Ardından Hazine eski Müsteşarı, Mango Gıda eski Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Sel’in CEO olarak atandığı duyuruldu. Saat 13.28’te ise geçen yıl satın alınan Gimsan Gediz’in satışı konusunda, "Şirketimiz ile Genpower Metal İşleme Sanayi ile münhasırlık sözleşmesi imzalandığı" bilgisi duyuruldu.

Borçlu şirketin kasasına para girecek olması olumlu bir gelişme olarak yorumlanıyordu ki, borsada bunun tam tersi hareketler yaşandı. Bu açıklamaların ardından ikinci seans itibarıyla hisselerde sert satışlar geldi ve Ataç İnşaat yüzde 8.2 oranında düşerek 1.12 lira ile taban oldu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler