FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa tepetaklak, dolar fırladı!

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) Endeksi XU100 küresel hisse senedi piyasalarına paralel olarak hızlı düşüşle kapandı.

Borsa tepetaklak, dolar fırladı!

Borsa İstanbul, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alım miktarını azaltabileceğine işaret eden işsizlik maaş başvuruları ve enflasyon verisinin ardından bu haftaki kazanımlarını geri verdi. BIST-100 endeksi yüzde 2,13 düşüşle 73,978.17 puandan kapanırken, bankacılık endeksi yüzde 3 gerildi.

DOLAR YÜKSELDİ
Dolar, ABD'de açıklanan verilerin Fed'in varlık alımlarını azaltacağı endişelerini artırması sonrası yükseldi. ABD doları, bugün açıklanan ve geçen hafta beklenmedik bir şekilde düşerek son altı yılın en düşük seviyesine inen işsizlik başvuruları verisinin, Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını daraltabileceği beklentisini güçlendirmesinin ardından değer kazandı.

Dolar euro karşısında, ABD'de tüketici fiyatlarının Temmuz ayında yükselerek üçüncü ay üst üste yükseliş göstermesinin, Fed'in enflasyonun hedefine doğru yaklaşacağı tahminini güçlendirmesinin ardından gün içindeki kayıplarını geri aldı. Yeni Zelanda doları, ülkede imalat sanayinin son dokuz yılın en hızlı genişlemesini göstermesinin ardından yükselişini ikinci güne taşıdı. Sterlin dolar karşısında, İngiltere'de perakende satışların ekonomistlerin tahminlerinden daha hızlı artmasının etkisi ile son sekiz haftanın zirvesine çıktı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler