FİNANS

Dev anlaşma Beşiktaş’a yaramadı

Beşiktaş ve Vodafone arasında bugün imzalanan 145 milyon dolarlık anlaşma sonrasından hisselerde sert satış dikkat çekti.

Dev anlaşma Beşiktaş’a yaramadı

Beşiktaş ile Vodafone arasından bugün önemli bir anlaşma imzalandı. Kulübün finansal sıkıntılarını azaltması planlanan 145 milyon dolarlık anlaşma hisseleri iyi gelmedi. BIST açılışsı sonrasında gelen anlaşma haberi ile kulüp hisseleri yüzde 3 değer kaybetti. Güne 1.66 TL’den başlayan BJKAS hisseleri gün içinde düşük 1.52 TL seviyesine kadar geriledi.

İlk yarıda yüzde 7 üzerinde değer kaybı yaşayan hisselerde ilk yarı kapanışsından yüzde 6.63 kayıp kaydedildi. Kapanış ile gelinen seviye ise 1.55 TL oldu. Anlaşma sonrasında hisselerin değer kaybından sponsorluğun detaylarından yer alan noktalar olduğu görülüyor.

Kulüp’ten KAP’a yapılan açıklamada; “Şirketimiz ile Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. arasında 2014/2015 sezonundan başlamak üzere forma göğüs reklamı (ana sponsorluk) için 3+2 yıllık toplam 29 milyon Amerikan Doları tutarında anlaşma yapılmıştır. Ayrıca, hakim ortağımız Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ile Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. arasında sözleşme tarihinden itibaren başlamak üzere; reklam hakları, stadyum isim hakkı sponsorluğu ve stadyum teknoloji alt yapı yatırımı için 10+5 yıllık toplam 116 Milyon Amerikan Doları tutarında anlaşma yapılmıştır."

Sponsorluk anlaşmasından gelecek miktarın şirket ve dernek arasından yarılması yatırımcıyı mutlu etmediği görülüyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler