FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galata Wind Enerji halka arzına yüzde 6.7 talep geldi! Galata Wind Enerji hisseleri ne zaman borsada işlem görecek?

Son yılların en büyük halka arzlarından Galata Wind Enerji'nin ihraç edilen hisselerine 6.7 kat talep gelirken, halka arz edilen hisselerin %24.4'ü yabancı kurumsal yatırımcılara satıldı.

Galata Wind Enerji halka arzına yüzde 6.7 talep geldi! Galata Wind Enerji hisseleri ne zaman borsada işlem görecek?

Galata Wind'in halka arzında 6.7 kat talep geldi, halk arz edilen hisselerin %24.4'ü yabancı yatırımcılara satıldı

Galata Wind Enerji, bugün başlayacak olan Aydem Yenilenebilir Enerji ile birlikte 2018 yılından bu yana yapılan en büyük halka arz olacak. İki şirket de yabancı ve yerli yatırımcı iştahı açısından yakından izleniyor.

GALATA WIND HALKA ARZI SONUÇLANDI

Galata Wind'in halka arzında 26.7 milyon lira nominal değerli ek satış olmak üzere sermayenin %30'u olan 160.4 milyon lira nominal değerli hisse, hisse başı 5.06 liradan halka arz edildi. Halka arz büyüklüğü 811.8 milyon lira oldu.

Garanti Yatırım tarafından Pazar gecesi KAP'a yapılan açıklamaya göre halka arzın %24.4'ü yurtdışı, %26.7'si yurtiçi kurumsal yatırımcılara satıldı. Halka arza en yoğun talep yurtiçi kurumsal yatırımcılardan geldi.

Halka arz edilen payların %5'inden fazlasını alan yatırımcılar Goldman Sachs ve Norges Bank Investment Management oldu. Goldman Sachs sermayenin %1.5'i, Norges Bank ise %1.8'i kadar hisse aldı.

Payların geri kalanları ise yurtiçi bireysel ve çalışanlardan oluşan yatırımcılara satıldı. Toplam talep 1.1 milyar lira ile halka arz edilen hisselerin 6.7 katı seviyesinde gerçekleşti.

GALATA WIND BORSA KODU NEDİR, NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Galata Wind Enerji A.Ş. ("GWIND") payları Borsa İstanbul A.Ş. "Yıldız Pazar"da işlem görecektir. Borsa İstanbul'da ise 22 Nisan Perşembe günü işlem görmeye başlayacak.

SÜRDÜREBİLİR VE ÇEVRE DOSTU

Doğan Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Burak Kuyan ise şirketin sürdürülebilir ve çevre dostu elektrik üretim portföyü, öngörülebilir nakit akış ve maliyetleri, operasyonel verimliliği ve sermaye yapısının yatırımcılar açısından önemli kriterler olduğuna dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Galata Wind Enerji AŞ, halka açık enerji şirketleri arasında, 2020 yılında yüzde 34,92 olarak gerçekleşen net borç/toplam aktif oranıyla en düşük borçluluklardan birine sahip bir şirket olacak. Şirketimizin genel kredi sözleşmeleri kapsamında bankalar nezdinde 1,27 milyar liralık kredi limiti bulunuyor. Borçluluk konusunu çok ciddi yönetiyoruz, 2020 yılında 10 milyon, 2021 yılında da 100 milyon lira temettü ödedik. Halka arzla birlikte daha şeffaf bir yapıyla kurumsal yapımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz."

Kuyan, şirket olarak yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik enerjisi üretimi yaptıklarının altını çizerek, "Yaklaşık 775 gigavatsaatlik elektrik enerjisi üretme kapasitesiyle yılda yaklaşık 400 bin tonluk karbon emisyonunun düşmesini sağlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Reuters


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler