FİNANS

Piyasalarda tansiyon yükseldi

Dolar ve faizde yaşanan yükseliş borsada satışları beraberinde getirdi.

Piyasalarda tansiyon yükseldi

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), güne dünkü kapanışa göre 557 puanlık düşüşle 78.362 puandan başladı. Hisse senetleri önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,71 oranında değer kaybetti. Dolarda ise ilk işlemler 1.9970 TL seviyelerinden geçiyor.

Dün dolar kurundaki yukarı yönlü eğilim ve tahvil faizindeki yükseliş borsayı aşağı çekti.

Endeks, sabah saatlerinde 80.462 seviyesine kadar yükselse de bu seviyeden satış baskısı gördü. Doların 1.99 seviyesinin üzerinde tutunması halinde endekste satış baskısının önümüzdeki günlerde de devam edebileceği belirtiliyor.

Yurtdışında ise dün, Euro Bölgesi borsalarında yatay bir seyir izlendi. Akşam saatlerinde açıklanan ABD FOMC kararları ABD borsalarında satış baskısının artmasına neden oldu.

ABD Merkez Bankası tahvil alım programını değiştirmeyerek aylık 85 milyar dolar olan tahvil alım programına devam edeceğini açıkladı. FED'in açıklamalarında konut sektörünün geçtiğimiz aylardaki gelişmeler nedeniyle yavaşladığı, iş gücü piyasasında gelişmenin olduğu, fakat Fed alımların hızının azaltılması öncesinde ilerlemenin istikrarlı olacağına dair daha fazla kanıt görmeyi bekleyeceği de belirtildi.

Uzmanlara göre, FOMC toplantısında ABD ekonomisi ile ilgili beklentilerin olumlu olması ile gelişmekte olan ülke piyasalarında satış baskısı görülebilir.

Bugün, Avrupa tarafında Almanya Perakende satışlar, İşsizlik oranı ve Tüfe verileri takip edilecekken, Amerika tarafında kritik ilk işsizlik başvuruları ve devam eden işsizlik rakamları açıklanacak.

Yurtiçinde ise, Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilecek olan enflasyon raporu tanıtım toplantısında para politikaları ile ilgili beklenti ve açıklamalar yakından izlenecek.

Teknik Görünüm
Analistler, BİST'in 79.200 seviyesinin üzerinde tutunması halinde alımların 80.000 ve 80.600 seviyesine kadar olmasını bekliyor. 79.200 seviyesinin altında ise satış baskısının artması öngörülüyor. Bu gerçekleştiği takdirde, 76.500 seviyesine kadar geri çekilme yaşanabileceği vurgulanıyor.

Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 79.200-80.000-80.600, destek seviyeleri ise 78.000-77.500-77.000 olarak belirtiliyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler