FİNANS

Yemeksepeti Delivery Hero'ya satıldı

Online yemek siparişi sitesi Yemeksepeti.com, Alman Delivery Hero'ya satıldı. Yemeksepeti.com'un satışı 589 milyon dolara gerçekleştirilirken, CEO Nevzat Aydın ise görevine devam edecek.

Yemeksepeti Delivery Hero'ya satıldı

Türkiye'nin lider yemek siparişi platformu olan Yemeksepeti.com satıldı. 28 ülkede faaliyet gösteren ve pek çoğunda pazarın lideri konumunda bulunan Alman Delivery Hero, Yemeksepeti.com için rekor bir fiyat ödedi. Yemeksepeti.com için Delivery Hero tam olarak 589 milyon doları gözden çıkardı ve Türkiye'nin online yemek siparişi lideri Yemeksepeti.com'un hisselerinin tamamını bünyesine kattı. Bu satın alım ile Türkiye tarihinde en büyük internet şirketi satın alımı gerçekleşmiş oldu.

28 farklı ülkede faaliyet gösteren Delivery Hero, Yemeksepeti.com'u almasının ardından aktif olduğu ülke sayısını 32'ye çıkarmış oldu. Almanya'nın başkenti Berlin merkezli olan Delivery Hero, 100.000'den fazla partner restorant üzerinden aylık ortalama 10 milyon siparişe aracılık edecek.

Öte yandan Yemeksepeti.com'un satışının ardından Nevzat Aydın'ın durumunun ne olacağı merak ediliyordu. Nevzat Aydın, Yemeksepeti.com'da CEO olarak görevine devam edecek ve Delivery Hero'nun yönetim kadrosunda aktif rol üstlenerek, Yemeksepeti.com'u da bünyesine katan şirketin büyümesinde aktif rol oynayacak.

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, Türkiye tarihinin bu en büyük internet yatırımıyla ilgili: “2001 yılında 4 kişiyle hayata geçirdiğimiz Yemeksepeti, bugün 400 kişilik bir ekiple 7 gün 24 saat, milyonlarca insanın hayatını kolaylaştırıyor. İnsanlara “Yemeksepeti yokken ne yapıyorduk?” dedirten bir iş modeli kurabilmek oldukça gurur verici.15 yıllık geçmişimizde yerli ve global birçok farklı yatırımcı tarafından teklifler aldık, fakat hep doğru zamanı ve doğru partneri bekledik. Global hedefleri, iş yapış tarzı ve kurumsal kültürü bizimle bu denli örtüşen bir iş ortağı ile yolumuza devam edecek olmak bizi çok heyecanlandırıyor. Şimdi artık 15 senelik deneyim, teknik bilgi ve bize has inovatif iş yaklaşımımızı, Delivery Hero ile birlikte daha geniş coğrafyalara yayma zamanı” dedi.

"YEMEKSEPETİ BAŞARISINI KANITLADI"

Delivery Hero CEO’su Niklas Östberg: “Delivery Hero olarak bu sektördeki birçok şirketi derinlemesine analiz ediyoruz. Şimdiye kadar Yemeksepeti’nin gösterdiği performans kriterlerine yaklaşabilen bir örnekle daha karşılaşmadık. 15. yılında bile etkileyici büyüme oranlarını tutarlı bir şekilde gerçekleştirmesi, bize yaptığımız işte motivasyon ve ilham verdi. Nevzat ve ekibi, bu iş modelinin gelişmekte olan pazarlarda ne kadar başarılı olabileceğini Türkiye’de ve bölgede kanıtladı. İnovatif iş anlayışı ve dinamizmi ile Yemeksepeti’nin performansı bundan sonra da, Delivery Hero’nun mevcut ve hedef pazarları için en iyi rol model olacak. Yemeksepeti gerçekten çok sıra dışı bir şirket ve Delivery Hero ailesine katıldıkları için büyük heyecan duyuyorum.” dedi.

YEMEKSEPETİ.COM

Yemeksepeti.com, Türkiye'de ve beş farklı ülkede hizmet veren çevrimiçi yemek sipariş sitesidir. Türkiye'de 38 şehirde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde hizmet vermektedir. Kullanıcılar, yemeksepeti.com ile anlaşmalı olan 5000'den fazla restoranın en son menülerine ulaşarak, hiçbir ekstra ücret vermeden yemek siparişi verebilirler. Verilen sipariş en geç bir dakika içerisinde ilgili restorana iletilir. Önemli iş ortakları Burger King, Domino's Pizza, Kentucky Fried Chicken, Little Caesars Pizza, McDonald's, Pizza Bulls, Pizza Hut, Pizza Pizza, Pizza Line, Popeyes, Sbarro ve Schlotzsky's'dir. 13 Şubat 2012 itibariyle İstanbul'da 2949 restoran ile servis vermektedir.

Yemeksepeti.com, web sitesi haricinde mobil olarak iPhone için iPhone uygulaması ve Android, BlackBerry, Nokia ve Tivibu Ev uygulamarı ile hizmet vermektedir.

Yemeksepeti.com; 2001yılında Interpro Bilişim Ödülleri, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 ve 2007 yıllarında Altın Örümcek, 2004 yılında Profil, 2005 yılında Eurowards, 2005 yılında World Summit Award, 2007 yılında MediaCat Felis Ödülleri, 2007 yılında Endeavor, 2008 yılında TimeOut İstanbul, 2008 yılında Kırmızı - Basında En İyiler Reklam Ödülleri, 2009 yılında Effie ve 2010 yılında Croquette Awards'a layık görüldü.

Yemeksepeti.com'un hizmet bölgesi kapsamında; Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van, Zonguldak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Moskova, Sankt Petersburg yer alıyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler