FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

9 Temmuz dolar kuru: Bugün (9 Temmuz) Dolar ne kadar? Euro ne kadar?

Birçok kişinin yakından takip ettiği dolar ve Euro kuru, 9 Temmuz gününde de araştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde FED tutanaklarının açıklanmasının ardından Dolar kuru küresel çapta değer kazandı. Ancak Dolar kurunun TL tarafındaki etkisi ise sınırlı oldu. Dolar kurunda Temmuz ayının başından beri devam eden sakin seyir, 9 Temmuz gününde de korunuyor. Dolar kuru dün kapanıştaki seviyesine yakın bir şekilde günü açarken, Euro ise 10,30 seviyesinin hemen altında seyrediyor.

Dolar kuru dün 8,69 seviyesinde günü kapatırken, bugün güne aynı seviyesiyle başladı. Euro ise dünkü kapanışına göre güne azalışla başladı. Dün 10,31 seviyesinde günü kapatan Euro, bugün güne 10,29 ile başladı. Dolar endeksi ise 92,8 ile üç ayın zirvesine çıktıktan sonra bugün yüzde 0,05 gerileyerek 92,4 seviyesine geriledi. 9 Temmuz dolar kuru fiyatları ilgiyle takip edilirken, yatırımcılar ‘Dolar ne kadar?’, ‘Euro ne kadar?’ sorusunun cevabını arıyor.

Uzmanlar, ABD'de artan tahvil talebinin dolar kurunu küresel para birimleri karşısında desteklediğini söyledi.

Öte yandan, bugün yurt içinde açıklanan verilere göre, cari işlemler hesabı mayısta 3 milyar 81 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari işlemler açığı 31 milyar 858 milyon dolar oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 12,12'den 12,62'ye, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi de yüzde 10,16'dan yüzde 10,43'e yükseldi.

Bugün, günün geri kalanında yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları ile ABD Merkez Bankası'nın para politikası raporunun takip edileceğini kaydeden uzmanlar, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında delta varyantına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini bildirdi.

Canlı Borsa

Dolar ve Euro fiyatları

En Çok Aranan Haberler