FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DOLAR / TL FİYATI 14 ARALIK 2023: dolar ne kadar, euro kaç TL? Döviz kuru anlık takip ekranı

Dolar ve euro kurunda son durum geçtiğimiz gün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell tarafından açıklanan FED faiz kararı sonrası merak konusu oldu. FED politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Peki, dolar ne kadar, euro kaç TL? İşte, 14 Aralık 2023 Perşembe euro ve dolar alış - satış fiyatları...

DOLAR / TL FİYATI 14 ARALIK 2023: dolar ne kadar, euro kaç TL? Döviz kuru anlık takip ekranı

Dolar ve euro alış - satış fiyatı geçtiğimiz gün açıklanan FED faiz kararı sonrası anbean vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Küresel piyasalar, geçtiğimiz gün Türkiye saati ile (TSİ) 22.00'de açıklanacak olan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına ve ileriki dönemde uygulanacak para politikasına yönelik yol haritasına ilişkin vereceği ipuçlarına odaklanmıştı. Piyasalar bu toplantıda politika faizinin sabit kalacağına kesin gözüyle bakıyordu. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Dolar ve euro alış - satış fiyatları internette araştırılıyor. 14 Aralık 2023 Perşembe günü dolar ve euro alış - satış fiyatlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

dolar

DOLAR ALIŞ - SATIŞ FİYATI (14 ARALIK 2023)

Dolar önceki kapanışını 29.0414 TL'den yaptı.

Dolar/TL kuru alış fiyatı 29.0384 liradan, satış fiyatı ise 29.0445 dolardan işlem görüyor.

euro

EURO NE KADAR?

Yüzde 0.65'lik bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor.

Bir önceki kapanışını 31.7556 TL'den yapan euro şu anda 31.745 TL alış ve 31.7662 TL satış fiyatına sahip.

5,25-5,50 ARALIĞINDA SABİT TUTTU

FED, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi. Açıklamada, son göstergelerin ekonomik aktivitedeki büyümenin güçlü temposunun üçüncü çeyrekte yavaşladığına işaret ettiği bildirildi.

fed faiz 2

İstihdam kazanımlarının yılın başından bu yana yavaşladığı ancak güçlü kalmayı sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, işsizlik oranının düşük kalmaya devam ettiği aktarıldı. Açıklamada, enflasyonun yıl boyunca yavaşladığı ancak yüksek seyrini koruduğu ifade edildi. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 oranında enflasyon hedeflediği vurgulanan açıklamada, bu hedeflerin desteklenmesi amacıyla federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmasına karar verildiği bildirildi.

DOLAR VE EURO CANLI TAKİP EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler