FİNANS

Dolarda tarihi rekor!

Dün açıklanan ABD Merkez Bankası FED tutanakları sonrası dolar rekor kırdı.

Dolarda tarihi rekor!

Selçuk Altun - Mynet
FED açıklamalarından sonra kurda ciddi bir yükseliş gerçekleşti ve dolar 1.99'u görerek tarihi rekor seviyelere geldi.

Dün akşam saatlerinde açıklanan FED tutanaklarına göre FED üyeleri, ekonominin beklentiler doğrultusunda gelişmeye devam etmesi halinde bu yıl içerisinde tahvil alımlarının azaltılmaya başlanması ve 2014 yılının ortalarına doğru parasal genişlemeyi bitirme fikrine sıcak bakıyorlar.

Bunun yanında FED üyeleri tahvil alım programında bir değişiklik yapılmasının henüz uygun olmadığı görüşünde birleşirken, birkaç üye ise tahvil alımlarının plan doğrultusunda kısmen azaltılmasının yakın zamanda gerçekleştirilebileceği yönünde görüş belirttiler.

Bunların yanı sıra, Türkiye Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı dün yaptığı bir açıklamada ikinci bir açıklamaya kadar ek parasal sıkılaştırmanın her gün uygulanacağını kaydetti.

Başçı, dünden itibaren, ek parasal sıkılaştırma uygulanan günlerde saat 16.30'da en az 100 milyon ABD Doları tutarında bir döviz satım ihalesi açılacağını kaydetti.

Analistlere göre; parasal genişlemenin azaltılacağına yönelik beklentilerin bu denli güçlü olduğu bir ortamda, döviz satım ihalelerinin etkisi beklendiği düzeyde olmayabilir.

Dolar kurunda bugün, saat 15:30'da açıklanacak olan ABD Haftalık İşsizlik Başvuruları verisi, saat 21:00'da gerçekleşecek olan FOMC Üyesi Fisher'ın konuşması ve saat 22:15'te gerçekleşecek olan ABD Hazine Sekreteri Lew'in konuşması yakından takip edilecek.

MERKEZ'DEN DOLARA MÜDAHALE!

Merkez Bankası, 350 milyon dolarlık döviz satım ihalesi açtı. Bankalar ihale tekliflerini döviz satım ihalesi ilanını takip eden on beş dakikalık (15 dakika) süre içinde verebilecek. Çoklu fiyat ihalesi yöntemi ile yapılacak ihalenin sonuçları teklif verme süresinin bitimini takip eden 15 dakika içinde ilan edilecek.

MB, DÖVİZ SATIM İHALE DUYURUSU SAATİNİ 10:30'A ALDI
Merkez Bankası, döviz satım ihale duyurusu saatinde değişiklik yaparak, ihale duyuru saatini 16:30'dan 10:30'a aldı.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler