FİNANS

Piyasalarda büyük sarsıntı!

Dolar, Merkez'in istisnasi gün ilan etmesi sonrası 1.96'yı geçti. Borsa'da ise, yılın en düşük seviyesi görüldü.

Piyasalarda büyük sarsıntı!

Piyasalar FED'i beklerken gelişen ülke kurlarından sert hareketler devam ediyor. Bugün ABD'den gelecek FOMC tutanakları öncesinden dolar TL tarafında da yükseliş yaşandı. Dün Merkez'in faiz koridorunun üst bandını yükseltmesi ve parite etkisi ile 1.95'in altını gören kur uzun süre bu seviyelerde tutunamadı. Hem sepet kur hemde dolar TL kısa sürede eski seviyelerine döndü.

Merkez'in kararlarının ardından bugüne 1,9491 seviyesinden başlayan dolar Merkez!in, saat 10.00'da yaptığı açıklamada miktar yöntemli repo ihalesi açmayarak bugünü "istisnai gün" ilan etmesi sonrasından 1,96 liranın üzerine çıktı.

YILIN EN DÜŞÜĞÜ

BİST, günü yüzde 3,46 düşüşle 69,709 puandan kapattı. Güne yatay başlayan Borsa İstanbul'da ise, kayıplar yüzde 2'yi geçti. Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi XU100 güne yatay başlangıç yaptıktan sonra yönünü eksiye çevirdi. Açılışta yüzde 0,03 yükselen borsa, gelen satışlarla düşerek yüzde 3,5'in üzerinde bir değer kaybı yaşadı.

PİYASALAR 21.00'İ BEKLİYOR

Türkiye saati ile 21.00'de açıklanacak Fed toplantı tutanakları piyasaların bekleyeceği en önemli gelişme olarak öne çıkıyor. Halk Yatırım Stratejisti Işık Ökte, "Parasal sıkılaştırma duruşunu ortaya koyan TCMB'nin hareketine piyasaların önemli bir tepki vermemesini, fiyatlamanın büyük ölçüde Fed tarafında yapılmaya devam edileceği olarak algılıyoruz. TSİ 21.00'de açıklanacak Temmuz ayı Fed toplantı tutanakları günün yakından takip edilen gelişmesi olacak" dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler